Spriedze Ukrainā ⟩ ES un ASV sankciju sarakstos iekļauti vadošie Kremļa propagandisti, ziņo mediji (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Sankciju sarakstā, par kuru otrdienas, 22. februāra, vakarā paziņoja Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārpolitikas jautājumos Žuzeps Borels, citu starpā iekļauta Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova, propagandas kanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana un skandalozais televīzijas raidījumu vadītājs Vladimirs Solovjovs, atsaucoties uz avotiem Eiropas Komisijā (EK), ziņo "Radio Brīvība"/"Radio Brīvā Eiropa" (RL/RFE).

ES "Melnajā sarakstā" iekļauts arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītājs Antons Vaino un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Oficiāli sankciju sarakstu, kas apstiprināts, reaģējot uz Krievijas lēmumu atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību", ES publicēs trešdien.

Tomēr jau otrdienas vakarā Borels pavēstīja, ka sankcijas vērstas pret 27 Krievijas fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī pret 351 Valsts domes deputātu, kas balsoja par aicinājumu Putinam atzīt Maskavas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās Doņeckas un Luganskas "republikas".

Sankciju sarakstā būs iekļautas bankas un organizācijas, kas finansē Krievijas operācijas Ukrainas austrumos.

Lai gan personu vārdi un uzņēmumi pagaidām nav nosaukti, Borels atklāja, ka "melnajā sarakstā" Putina nav.

ES arī nolēmusi ierobežot Krievijas piekļuvi Eiropas finanšu un kapitālu tirgum, taču, kas ar to domāts, Borels nepaskaidroja.

Kā ziņots, Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, bet otrdien Federācijas padome, pamatojoties uz viņa lūgumu, pilnvaroja Putinu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

ASV finanšu ministrija apstiprina sankcijām pakļauto Krievijas fizisko un juridisko personu sarakstu

ASV Finanšu ministrija otrdien apstiprinājusi, ka, reaģējot uz Krievijas lēmumu atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību", Vašingtona pakļāvusi sankcijām valstij piederošo investīciju banku VEB un banku "Promsvjazbank".

Sankcijām pakļauti arī 42 abu finanšu institūciju meitas uzņēmumi. Cita starpā sankcijas attiecas uz diviem naftas tankkuģiem un diviem konteinerkuģiem, kā arī uz futbola klubu CSKA, kas ir viens no VEB aktīviem.

Finanšu ministrija atkārtoti uzlikusi sankcijas Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) direktoram Aleksandram Bortņikovam un prezidenta Vladimira Putina administrācijas vadītāja vietniekam Sergejam Kirijenko.

Sankcijām pakļauti arī vairāku Krievijas amatpersonu bērni - Denis Bortņikovs, kas ieņem augstu amatu bankas BTB vadībā, Vladimirs Kirijenko, Krievijas sociālā tīkla VK direktors, un bijušā Krievijas premjerministra un tagadējā Stratēģisko pētījumu centra direktora Mihaila Fradkova dēls Pjotrs Fradkovs, "Promsvjazbak" vadītājs.

Kā ziņots, Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, bet otrdien Federācijas padome, pamatojoties uz viņa lūgumu, pilnvaroja Putinu oficiālai karaspēka ievešanai jau astoņus gadus faktiski okupētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu