Evakuācijai no Ukrainas Ārlietu ministrija aicina neizmantot ceļu Kijeva-Čopa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraiņi pamet galvaspilsētu Kijevu.
Ukraiņi pamet galvaspilsētu Kijevu. Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM), ņemot vērā informāciju par iespējamu apdraudējumu, aicina evakuācijai no Ukrainas neizmantot ceļu Kijeva - Čopa, kas atrodas pie Ukrainas un Ungārijas robežas, liecina ministrijas ieraksts sociālajos tīklos.

Čopa atrodas pie Ukrainas un Ungārijas robežas. Netālu ir arī robeža ar Slovākiju.

Kā ziņots, Latvijas vēstniecība Kijevā tiek evakuēta, lai izveidotu konsulārās palīdzības punktu Ļvovā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos nekavējoties izceļot no Ukrainas pašu spēkiem pa sauszemes maršrutiem, kamēr tas vēl ir iespējams.

Ja nepieciešama palīdzība izceļošanai, valstspiederīgie var doties uz Ļvovu, uz hosteli "Sakura", kas atrodas netālu no pasta iecirkņa "Nova Poshta Nr 17". Ārkārtējā situācijā jāzvana ĀM diennakts palīdzības tālrunim 26337711.

Latvijas augstākās amatpersonas stingri nosodījušas Krievijas agresiju, kā arī mudinājušas starptautisko sabiedrību to apturēt. Latvija kopā ar sabiedrotajiem rosina sākt NATO 4. panta konsultācijas, lai lemtu par alianses rīcību.

Demokrātiskās Rietumu valstis un starptautiskās institūcijas, ieskaitot Eiropas Savienību un NATO, ir vienotas savā nostāja pret Krievijas agresiju un imperiālismu, kā arī par atbalsta sniegšanu Ukrainai, uzsvēra ĀM.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Krievija sāk militāru uzbrukumu Ukrainai.

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu