Ekskluzīvi "Apollo" "Ja kādam ir aizgājis "ciet", tad šī nav cilvēku vaina." Busulis skaidro koncertu plānus Krievijā (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Intars Busulis
Intars Busulis Foto: Sintija Zandersone/LETA

23. februārī grupa "Prāta vētra" nāca klajā ar informāciju, ka koncerti Krievijā šajos apstākļos nenotiks. Dziedātājs Intars Busulis sarunā ar "Apollo" skaidroja, ka viņa tuvākie koncerti Krievijā ir paredzēti gada nogalē, bet šobrīd arī viņš negrasās koncertēt Krievijā un aicināja pievērst īpašu uzmanību informācijas avotiem, lai neapmaldītos dezinformācijā.

"Šodien runāju ar saviem draugiem no Krievijas, un neviens negrib karu. Ko mēs varam darīt? Es stāstīju saviem draugiem, lai viņi iemācās filtrēt, kur ir propaganda, kur stāsta mums taisnību, kur mēģina faktus izmainīt. Tas ir mans uzdevums - skaidrot cilvēkiem, kas viņiem ir jādara, lai varētu mainīt kaut ko savā apziņā.

Šī situācija maina vairāk cilvēku prātus, jo propaganda nāk pa visām malām iekšā. Jebkurā gadījumā - man rūp tas, kas notiek ar Krievijas iedzīvotājiem, ar maniem draugiem, kuri tur ir un pārdzīvo, iespējams, pat daudz vairāk nekā mēs," skaidro Intars Busulis

Jautāts par draugiem vai kolēģiem, kuri šobrīd atrodas Ukrainā, Busulis skaidro, ka nav bijusi iespēja satuvināties ar ukraiņiem, tāpēc viņš nezina, kāda ir viņu nostāja. 

"Kurš grib karu? Kurš grib karu mūsdienās? Neviens. Visi ir par mieru.

Arī šodien runājot ar saviem Krievijas draugiem - brāļu tautas, viss tas ir palicis, nekur tas nav zudis. Ja kādam ir aizgājis "ciet", tad šī nav to konkrēto cilvēku vaina. Tad, kad nomierināsies, vai vispār iestāsies klusuma brīdis, es pat uzskatu, ka mums būtu uzdevums skaidrot cilvēkiem, jo tās smadzenes tiešām ir izskalotas.

Es pats visu rītu pavadīju, skatoties televīzijas kanālus "Дождь" un "Популярная политика", lai saprastu, kā tas viss ir radies. Es arī mēģinu izprast, es neesmu vienaldzīgs. Es esmu par mīlestību, saticību, mieru, un šis melnais, riebīgais fons ir jāpadara mazliet krāsaināks. Es gribu būt tas labais vēstnesis šajā stāstā.

Kāpēc vajag sodīt cilvēkus, kuri principā nav vainīgi pie šīs situācijas? Vienīgais, ko mēs varam darīt, ir iet un skaidrot," uzskata mūziķis. 

Uz jautājumu, vai, viņaprāt, turpināt uzstāties Krievijā nenozīmē parādīt savu politisko nostāju, Busulis skaidro, ka nevienu cilvēku neinteresē viņa nostāja, taču uzstāj, ka šobrīd nekādā gadījumā negrasās doties koncertēt Krievijā. Tuvāko astoņu mēnešu laikā Busulim nav ieplānoti koncerti Krievijā. 

"Kuru interesē mana nostāja? Es strādāju savu darbu, koncertēju, tādējādi parādot, ka viss ir kārtībā.

Es nāku ar labu ziņu, es nāku ar mīlestību, es nenāku ar propagandu, jo cilvēki jau ir noguruši no tā. Tur [Krievijā] vajag padzīvot un saprast, ka cilvēki nav vainīgi," sarunā ar "Apollo" skaidro Busulis. 

23. februārī Busulis, atsaucoties uz grupas "Prāta vētra" lēmumu, portālā "Delfi" pauda nostāju, ka atzinīgi vērtējot kolēģu lēmumu, bet pats neizslēdzot uzstāšanos šajā valstī.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu