"Mēs no viņiem nebaidāmies, mēs esam gatavi mirt par savu valsti." Ukrainas rezerviste par iespējamo došanos karā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Pēdējās nedēļās Ukraina ir izsaukusi militāros rezervistus vecumā no 18 līdz 60 gadiem, gatavojoties Krievijas iebrukumam. Džūlija ir viena no daudzajām rezervistēm, kas gaida pavēli doties karot.

Viņa BBC Newsday stāsta, ka šo brīdi gaidījusi astoņus gadus: "Mēs no viņiem nebaidāmies, mēs esam gatavi mirt par savu valsti."

Tomēr Džūlija uzskata, ka pārējai pasaulei ir jāpastiprina sankcijas un jānodrošina ieroči, kā arī jāizolē Krievija no pārējās pasaules.

"Es esmu sakrāmējusi somu, mans ekipējums ir gatavībā, un es gaidu pavēli!" stāsta Džūlija.

Viņa norāda, ka X stunda varētu pienākt "pāris stundu vai tuvāko dienu laikā".

Uz jautājumu, vai viņa mentāli ir gatava karam, Džūlija norāda, ka "Ukrainas militārie spēki un rezervisti ir gatavībā visu laiku": "Mums īsti nav bijis laika, lai atslābtu."

Jautāta, vai viņai un viņas ģimenei nav bail no Krievijas pārākuma, Džūlija nedomājot atbild, ka nē. "Mums nav bail no viņiem! Mēs esam gatavi mirt par savu valsti. Nav jēgas baidīties, jo mums ir tikai divas opcijas - vai nu bēgt, vai cīnīties. Es izvēlos cīnīties!"

Pēc rezervistes domām, šis ir viens no izšķirošākajiem brīžiem Ukrainas vēsturē un viss ir atkarīgs no tā, kā pārējā pasaule reaģēs. "Mūsu karš nav tāds, kāds bija Otrais pasaules karš, - mūsu karš ir politisks. Tāpēc mēs ceram, ka ASV, Eiropas Savienība un Lielbritānija mūs atbalstīs."

Džūlija intervijas beigās norāda, ka ukraiņu karaspēks nekad nav bijis tik mentāli gatavs karot, kāds tas ir pašlaik.

Jau ziņots, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā ceturtdienas rītā Krievijas bruņotie spēki veica raķešu triecienus un iebruka savā kaimiņvalstī vairākos virzienos, arī no 2014. gadā okupētās Krimas.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis izsludinājis valstī karastāvokli un paziņojis, ka Ukraina sarauj diplomātiskās attiecības ar Krieviju.

Ukrainas armija iesaistījusies karadarbībā pret Krievijas bruņotajiem spēkiem, sadursmēs un Krievijas triecienos zaudējot vairākus desmitus karavīru. Ukraina paziņojusi arī par vairākiem notriektiem Krievijas lidaparātiem, ko Krievija gan noliedz.

Eiropas Savienība, ASV, Lielbritānija un citas valstis iebrukuma gadījumā Ukrainā draudējušas noteikt Krievijai ļoti nopietnas sankcijas, kuras drīzumā sola īstenot.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu