"Es absolūti nejūtos slikti..." Krievu pilots Mazepins ir par Soču GP notikšanu un izpelnās skarbus vārdus no Džeremija Klārksona (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins
Ņikita Mazepins Foto: SIPA/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) krievu pilots Ņikita Mazepins ceturtdien, 24. februārī, nāca klajā ar komentāriem par potenciālo Soču "Grand Prix" norisi, izpelnoties skarbu kritiku no populārā raidījumu vadītāja Džeremija Klārksona.

Šajās dienās Barselonā norisinās pirmie F-1 testu braucieni. Protams, piloti sarunās ar žurnālistiem tiek aicināti komentēt arī potenciālo Soču "Grand Prix" norisi, ņemot vērā Krievijas iebrukumu Ukrainā.

F-1 čempioni Sebastians Fetels un Makss Verstapens jau pauda savu nostāju, norādot, ka sacensībām Krievijā nevajadzētu notikt.

Citās domās gan bija krievu pilots Ņikita Mazepins: "Cik zināms, sacīkstes [Sočos] notiks un jūs mani tur redzēsiet."

Atbildot uz jautājumu, vai viņš šobrīd nejūtas slikti, ņemot vērā notikumus Ukrainā, izteicās noliedzoši.

"Es absolūti nejūtos slikti, jo allaž esmu atbalstījis sporta un politikas nejaukšanu kopā. Šodien esmu Barselonā. Vārdiem nespēju aprakstīt, cik priecīgs esmu par iespēju braukt ar jauno mašīnu un piedalīties tās izstrādē," sacīja Mazepins.

Krievu pilots par šiem izteikumiem izpelnījās kritiku no pazīstamā šovu vadītāja Džeremija Klārksona.

"Ņikita Mazepin! Ej un vienatnē brauc Krievijā. Tāpat tu zaudēsi," savā "Twitter" kontā rakstīja Klārksons.

Šobrīd gan vēl nav zināms, kāda būs Mazepina nākotne F-1, jo viņa pārstāvētās komandas "Haas" galvenais sponsors ir krievu uzņēmums "Uralkali". Jau šobrīd "Haas" vienība no sava bolīda ir noņēmusi Krievijas karoga krāsas un "Uralkali" logo.

Ņemot vērā "Haas" finansiālās problēmas, potenciāla šķiršanās no galvenā sponsora varētu nozīmēt arī vienības izputēšanu. Pat, ja "Haas" spēs pastāvēt, nevienam nav noslēpums, ka Mazepins šajā komandā atrodas tikai un vienīgi "Uralkali" (ar ko ir saistīts viņa tēvs) naudas dēļ.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu