MLB pirmo reizi 27 gadu laikā, iespējams, pieredzēs lokautu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Robs Manfreds
Robs Manfreds Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmīgām klubu īpašnieku un spēlētāju sarunām par jauno kolektīvo līgumu, jaunā Beisbola augstākās līgas (MLB) sezona pagaidām nesāksies, vēsta sacensību organizētāji.

MLB komisārs Robs Manfreds otrdien norādīja, ka nav citu iespēju, kā atcelt sezonas sākumu.

Šī ir pirmā reize 27 gadu laikā, kad MLB nesāksies paredzētajā laikā.

Pēdējais "lokauts" MLB bija 1994.gadā, kad tika atceltas visas 938 spēles, "play off" un arī Pasaules sērija.

MLB klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija (MLBPA) otrdien nespēja vienoties par jauno kolektīvo līgumu, būtiski domām atšķiroties vairākos svarīgos jautājumos, tostarp MLB klubu īpašnieki savu nemainīja savu nostāju algu "griestu" jautājumā, paziņojot, ka tuvākajās trīs sezonās klubu tēriņi nedrīkstētu pārsniegt 220 miljonus ASV dolāru, bet no 2026.gada - 230 miljoni ASV dolāru.

Tikmēr MLBPA piekrita samazināt savas prasības no 245 miljoniem līdz 238 miljoniem ASV dolāru, bet pēdējā piecu gadu līgumā summai būtu jābūt 263 miljoniem dolāru.

MLB pēc pirmdienas sarunām bija noskaņoti optimistiski, tomēr MLBPA otrdien noraidīja klubu īpašnieku piedāvājumu.

"Mēs smagi strādājām, lai vienošanās būtu. Gribējām izvairīties no lēmuma, kas būs slikts faniem, spēlētājiem un klubiem," norāda Manfreds. "Tomēr negribētu kādu pusi vainot tajā, ka vienošanās nav panākta."

Pagaidām MLB ziņo, ka nenotiks vismaz pirmās divas paredzētās spēļu kārtas. Tas nozīmē, ka mači atsāksies ne ātrāk kā 31.martā.

Par iepriekšējās sezonas MLB Pasaules sērijas uzvarētājiem kļuva Atlantas "Braves", kas finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica Hjūstonas "Aeros"., izcīnot savu ceturto titulu vēsturē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu