Bijušais F-1 boss pauž atbalstu Krievijas pilotiem un apšauba FIA lēmumu atcelt Soču posmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnijs Eklstouns
Bērnijs Eklstouns Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) boss Bērnijs Eklstouns sarunā ar "PA Media" komentēja Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pēdējā laika lēmumus.

FIA otrdien pieņēma lēmumu atļaut Krievijas un Baltkreivijas pilotiem sacīkstēs startēt zem neitrāla karoga. Tāpat iepriekš tika paziņots, ka Soču "Grand Prix" nenorisināsies.

Eklstouns gan nav pārliecināts, ka Soču posma atcelšana bijis pareizais lēmums.

"F-1 grupa nolēma, ka pareizākais ir sacīkstes atcelt. Bet vai tas bija pareizais lēmums? Nezinu. Karš jau nenotiek Krievijā. FIA sacīkstes atcēla, jo F-1 grupa tā nolēma. FIA šādu lēmumu nebūtu pieņēmusi, ja apkārtējie klusētu," norādīja Eklstouns.

Tāpat Eklstouns arī norādīja, ka, viņaprāt, Krievijas noziedzīgā režīma līderim Vladimiram Putinam šobrīd "pietiekot problēmu", lai viņš pārāk nesatrauktos par F-1 posma norisi.

Jāatzīmē, ka tieši Eklstouns bija pie F-1 stūres laikā, kad tika noslēgts finansiāli apjomīgais līgums par Soču "Grand Prix" norisi, un arī šajā intervijā viņš par Putinu un viņa vadīto noziedzīgo režīmu izteicās ar zināmu toleranci.

91 gadu vecais funkcionārs arī komentēja FIA lēmumu atļaut Krievijas un Baltkrievijas pilotiem sacensībās piedalīties zem neitrāla karoga.

"Ja F-1 ir krievu pilots, kāda viņam ir darīšana gar karu? Krievu sportistiem ar šo konfliktu nav nekāda sakara. Viņi nav daļa no tā. Viņi vienkārši ir krievu tautības," sacīja Eklstouns.

Vienīgais krievu pilots Pirmajā formulā ir "Haas" braucējs Ņikita Mazepins. Tiesa, nesen kļuva zināms, ka viņš, neskatoties uz FIA lēmumu, tik un tā nedrīkstēs piedalīties Lielbritānijas "Grand Prix".

Domājams, ka Mazepina nākotne F-1 jebkurā gadījumā ir apdraudēta, jo viens no galvenajiem iemesliem viņa dalībai F-1 čempionātā ir viņa tēva un "UralKali" sadarbība ar "Haas" komandu. Ņemot vērā, ka "Haas", visticamāk, pavisam drīz paziņos par sadarbības pārtraukšanu ar "UralKali", arī Mazepina F-1 karjera, ļoti iespējams, jau ir galā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu