Latvijas iedzīvotājus aicina pieteikties kiberzemessardzē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: husjur02/shutterstock.com

Ņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina Latvijas iedzīvotājus ar informācijas tehnoloģiju (IT) zināšanām iesaistīties Latvijas kiberdrošības stiprināšanā un pieteikties kiberzemessardzē, ziņo LIKTA pārstāvji.

Vienlaikus LIKTA mudina regulāri veikt programmatūras atjauninājumus un citus pasākumus datu aizsardzībai, lai parūpētos par savu, tuvinieku, sava uzņēmuma vai organizācijas drošību internetā.

"Šajā brīdī, kad Ukrainā notiek karadarbība, mums vairāk nekā jebkad iepriekš ir jādomā par kiberdrošību un to, ko katrs var darīt. Visus, kuriem ir zināšanas kiberdrošībā, kā arī visus, kuriem ir tehnoloģiju zināšanas un kuri jūt aicinājumu stāvēt kiberdrošības sardzē, aicinu pieteikties kiberzemessardzē," pauž LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Asociācijā norāda, ka uzņemšana kiberzemessardzē notiek paātrinātā kārtībā, un tuvāko dienu laikā notiks jauno kandidātu kiberspēju atlases tests.

Lai pieteiktos jānosūta CV un motivācijas vēstule uz e-pastu kibersargs@mil.lv.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozari - informācijas tehnoloģiju un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu