"Miers ir ļoti svarīgs!" Krievijas oligarhs Deripaska atkārtoti aicina apturēt karu Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas oligarhs Oļegs Deripaska.
Krievijas oligarhs Oļegs Deripaska. Foto: Reuters/ScanPix

Kremlim tuvais Krievijas oligarhs Oļegs Deripaska, kam nule kā noteiktas Rietumu sankcijas, ceturtdien atkārtoti nācis klajā ar paziņojumu pret karu Ukrainā.

"Miers ir ļoti svarīgs! Vilcināt sarunas - neprāts!"

ceturtdien savā kanālā lietotnē "Telegram" ierakstījis miljardieris.

"Ukraina jau sen ir kodolvalsts, tās teritorijā bez iekonservētās Černobiļas AES ir vēl 15 atomenergobloki un trīs pārstrādātās kodoldegvielas glabātuves. Nesaprotošajiem - jebkuru incidentu šajos objektos mūsu pēcteči Eiropas Krievijā, Ukrainā un Eiropā pieminēs mums visiem vēl pēc 200 gadiem ar lāstiem," skaidroja uzņēmējs, kam ir labas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ceturtdien runājot Krasnojarskas Ekonomikas forumā, Deripaska pievērsās arī Putina izraisītā kara un Rietumu sankciju sekām Krievijas tautsaimniecībā.

"Ar šādiem izaicinājumiem mēs vēl neesam saskārušies. Dzelzs priekškars jau ir nolaists. Mani ļoti lūdz to neteikt, bet es esmu par mieru,"

sacīja Deripaska.

Lai novērtētu iespējamās sankcijas, jāatceras Krievijas 1998.gada krīze un jāpareizina ar trīs, rosināja uzņēmējs.

Deripaska jau 27 .februārī nāca klajā ar pretkara paziņojumu, savā "Telegram" kanālā deklarējot: "Miers ir ļoti svarīgs! Sarunas jāsāk iespējami drīz!"

Ar paziņojumiem pret karu nākuši klajā konsorcija "Alfa-Grupp" līdzīpašnieki Mihails Fridmans un Pjotrs Avens, baņķieris Oļegs Tiņkovs, uzņēmuma "Severstaļ" galvenais īpašnieks Aleksejs Mordašovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu