Kijevā nakts pagājusi mierīgi, turpinās pārtikas uzkrājumu veidošana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Kijevā nakts uz sestdienu pagājusi mierīgi, situācija Ukrainas galvaspilsētā tiek kontrolēta un turpinās pārtikas un nepieciešamāko preču uzkrājumu veidošana, paziņojusi Kijevas pilsētas valsts administrācija.

Kā pastāstījis administrācijas vadītāja vietnieks Mikola Povorozņiks, Kijevā kursē sabiedriskais transports, sāk strādāt veikali un aptiekas, cilvēki var iegādāties pirmās nepieciešamības preces. Pilsētā darbojas elektroenerģijas, ūdens un gāzes padeve, sakari visā Kijevā strādā stabili. Galvaspilsētā darbojas humānās palīdzības štābs.

Povorozņiks aicinājis kijeviešus palīdzēt līdzcilvēkiem, kam varētu būt vajadzīga pārtika, medikamenti vai cits atbalsts, un norādījis, ka informāciju par viņiem var saņemt gan pašvaldības, gan humānās palīdzības štāba tīmekļa vietnēs.

Viņš arī mudinājis veterināro aptieku un zooveikalu īpašniekus atsākt darbu, lai cilvēki atkal varētu iegādāties dzīvnieku barību saviem mājas mīluļiem.

Vienlaikus administrācijas vadītāja vietnieks brīdinājis, ka cilvēkiem nevajadzētu doties tālu no mājām, jo pilsētā laiku pa laikam atskan gaisa trauksmes sirēnas. Brīvdienās komandanta stunda Kijevā būs spēkā no plkst.20 līdz 7, viņš atgādinājis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu