Video ⟩ Merzļikinam zaudējums; Balcers atgriežas ar smagu sagrāvi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kamēr uzbrucējs Rūdolfs Balcers pēc gandrīz divu nedēļu pauzes atgriezās ar sakāvi.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Bostonas "Bruins" pārākumu.

Merzļikins pirmo reizi spēlē kapitulēja pirmā perioda vidū pēc Džeika Debraska metiena, bet trešdaļas turpinājumā Gustavs Nīkvists un Vladislavs Gavrikovs panāca 2:1 laukuma saimnieku labā. Otrā perioda otrajā minūtē Ēriks Haula izlīdzināja rezultātu, bet nogriežņa otrajā pusē Zaks Verenskis atjaunoja "Blue Jackets" komandai vadību.

Kreigs Smits un Patriss Beržerons trešajā periodā panāca 4:3 bostoniešu labā, bet trīs sekundes pirms finālsvilpes Jakubs Vorāčeks izrāva 4:4, "Blue Jackets" spēlējot vairākumā un bez Merzļikina vārtos.

Papildlaikā vārti netika gūti un uzvarētāji tika noskaidroti pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 1:0 uzvarēja "Bruins", Merzļikinu pārspējot Davidam Pastrņākam.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 28 metienus, bet otrā laukuma galā Džeremijs Sveimens neitralizēja 20 raidījumus.

Merzļikins šajā sezonā piedalījies 36 spēlēs, kurās izcīnījis 19 uzvaras, vidēji ielaidis 3,42 ripas un atvairījis 90,3% metienu.

Tikmēr Balcers aizvadīja pirmo maču kopš 22. februāra, bet Sanhosē "Sharks" mājās ar 0:8 (0:2, 0:2, 0:4) kapitulēja Nešvilas "Predators".

Pa diviem vārtiem uzvarētājiem guva Mets Dušeins, Mets Lafs un Maikls Makerons, kamēr Romānam Josi bija četras rezultatīvas piespēles. Vārtsargs Jūse Saross atvairīja 20 metienus un svinēja trešo "sauso" uzvaru sezonā.

"Sharks" pēdējo reizi tika smagu "sauso" zaudējumu mājās piedzīvoja 1991. gada 5. decembrī, kad ar 0:8 kapitulēja Pitsburgas "Penguins". Tajā mačā viens no "Sharks" vārtsargiem bija arī Artūrs Irbe.

Balcers uz ledus pavadīja 15 minūtes un 58 sekundes, no tām 22 sekundes vairākumā un 35 sekundes mazākumā. Liepājnieks vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un dueli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Latvijas hokejists šajā sezonā 34 spēlēs guvis sešus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -5.

"Blue Jackets" ar 59 punktiem 56 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē, bet "Sharks" ar 54 punktiem 55 cīņās ir 13. pozīcijā Rietumos.

Sanhosē hokejisti svētdien viesosies pie Anaheimas "Ducks", savukārt Kolumbusas komanda pirmdien mājās uzņems Toronto "Maple Leafs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu