"UFC gaida, ka viņiem pievienošos." Karatē čempions Skrīvers par jauno līgumu ar "Karate Combat" un nākotni UFC

Matīss Kleinbergs
, Apollo Sports žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Skrīvers
Edgars Skrīvers Foto: No personīgā arhīva

Latviešu karatists Edgars Skrīvers sarunā ar "Apollo.lv" pastāstīja par jauno līgumu ar "Karate Combat", kā arī nākotnes perspektīvu startēt UFC.

Skrīvers sev piederošo "Karate Combat" čempiona zelta jostu pēdējo reizi aizstāvēja aizvadītā gada augustā, pēc tiesnešu lēmuma pārspējot brazīlieti Bruno Asisu.

Arī nākamajā cīņā, kas gaidāma šā gada pavasarī, Skrīvers tiksies ar brazīliešu cīkstoni. Šoreiz tas būs latviešu cīkstonim labi zināmais Luiss Roča.

Tieši cīņā pret Roču Skrīvers 2019. gada septembrī izcīnīja čempiona titulu vieglā svara divīzijā, kuras limits tobrīd bija 67 kilogrami, bet tagad šajā kategorijā atļautā svara limits ir par kilogramu augstāks.

Cīņa pret Roču būs pirmā, kuru latviešu cīkstonis aizvadīs sava jaunā līguma ar "Karate Comat" ietvaros.

"Ar "Karate Combat" līgumu pagarināju uz vienu gadu - līdz 2023. gada janvāra beigām. Marta beigās vai aprīļa sākumā būs revanša cīņa pret brazīlieti, kuru jau esmu smagi nokautējis [Roču]. Sāku pretiniekus apdzīt par apli," tā sarunā ar "Apollo.lv" izteicās Skrīvers.

Latviešu sportists jau tā ir pazīstams ar skatītājiem draudzīgu cīņas stilu, tomēr viņš atzīst, ka gaidāmajā cīņā skatītājus mēģinās iepriecināt vēl vairāk: "Šīs cīņas devīze ir: "Nogalini vai tiec nogalināts." Lai padarītu šo cīņu interesantu sev un skatītājiem, vairāk riskēšu."

Runājot par savu nākotni cīņas sportā, Skrīvers atklāja, ka interesi par viņu izrādot UFC.

"Mana komanda "Hajime Management" un Khamzata Chimajeva menedžeri ir veikuši pārrunas ar UFC. Neatkarīgi no tā, kas notiek "Karate Combat", UFC gaida, ka viņiem pievienošos pēc šī līguma beigām," atklāja karatists, piebilstot, ka UFC viņš potenciāli startētu svara divīzijā līdz 61,2 kilogramiem ("bantamweight").

2020. gadā Skrīvers viesojās "Apollo.lv" podkāstā "Kas laukumā, tas uz mēles". Toreiz cīkstonis atklāja, ka UFC vairs neuzskata par sapni, jo tas esot pavisam reāls un sasniedzams. 

Arī tagad Skrīvers, runājot par potenciālo nākotni UFC izteicās ieturēti: "Ar to nodarbojas mans menedžments. Šobrīd viņi saka, ka UFC ir devuši zaļo gaismu un ir ieinteresēti. Bet līdz tam man jāpabeidz čempiona kontrakts" "Karate Combat" organizāciju."

Edgars Skrīvers "Karate Combat" organizācijā ir izcīnījis uzvaras visās četrās cīņās. Tāpat viņš bija arī organizācijas pirmais čempions un zelta jostas turētājs. Savā profesionālajā jaukto cīņas mākslu (MMA) karjerā Skrīvers ir izcīnījis 15 uzvaras, piedzīvojot piecus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu