Medijs: ES gatavo jaunas sankcijas pret Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogs plīvo Rīgas pils Svētā Gara tornī.
Eiropas Savienības karogs plīvo Rīgas pils Svētā Gara tornī. Foto: Zane Bitere/LETA

Reaģējot uz Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis gatavo jaunas sankcijas pret Maskavu, kas varētu tikt vērstas pret Krievijas ostām un kuģiem, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg".

"Eiropas valdības drīzumā būs sagatavojušas jaunu sankciju paketi pret Krieviju, kas varētu ietvert vēršanos pret ostām un kuģiem, sankciju saraksta paplašināšanu, kā arī tālākus ierobežojumus militārajā tehnikā izmantojamām tehnoloģijām," liecina "Bloomberg" rīcībā esoša informācija.

Daļu jauno sankciju varētu pieņemt jau otrdien.

Tāpat ES gatavo stingrāku sankciju ievērošanas uzraudzības režīmu, īpaši kriptovalūtu tirgū, kā arī ierobežojumus, kas liegtu kriptovalūtas izmantot sankciju apiešanai.

"Mums ir jāpārliecinās, ka sankciju ietekme ir maksimāla, un, ņemot vērā Kremļa neprātīgo vēršanos pret civiliedzīvotājiem, mēs strādājam pie tālākām sankcijām," pirmdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena, piebilstot, ka par jauno sankciju paketi runās ar Itālijas premjerministru Mario Dragi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu