"Es neizvēlējos karu un to neatbalstu." Liene Greifāne negrasās pamest Krieviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Greifāne
Liene Greifāne Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dziedātāja un režisore Liene Greifāne, kura jau sešus gadus dzīvo Krievijā, pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos publiskoja ierakstu, skaidrojot, ka viņas lēmums palikt Krievijā ir saistīts ar darba un iztikšanas iespējām.

Greifāne, kura Latvijā bija pazīstama ar skatuves vārdu Liene Candy, pirms sešiem gadiem pameta dzimteni, lai Maskavā studētu režiju. Pērn viņa ieguva režisores diplomu un ar ģimeni - vīru Igoru un jaunāko dēlu Kristoferu - dzīvo un strādā Sočos. 

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Greifāne savos sociālajos tīklos publiskoja emocionālu ierakstu, kas nu kļuvis privāts, taču to pārpublicējis žurnāls "Kas Jauns?".

Viņa rakstīja: "Es neesmu vainīga par to, kas notiek Ukrainā. Visi, kas man raksta negatīvas ziņas, vaino mani, nolād mani, novēl sliktu utt. Es dzīvoju Krievijā. Jā, tā ir. Tāpat kā daudzi latvieši dzīvo Amerikā, Anglijā un citās valstīs. Es neizvēlējos karu un to neatbalstu. Bet es izvēlējos savu karjeru sākt sešus gadus atpakaļ, pametot visu to, kas tika būvēts Latvijā kopš bērnības. Jūs man prasāt pamest manu darbu, mājas, draugus, bērnam skolu un draugus, lai tikai jūsu sirdis apmierinātos ar domu, ka neviens latvietis nedzīvo Krievijā.

Tad man ir pretjautājums, kurš no jums man piedāvās darbu, manam vīram, tā, lai varētu dzīvot, nevis izdzīvot? Apmaksāt Latvijas kosmiskos rēķinus, degvielas cenas utt. Uz kurieni jūs man piedāvājat pārvākties?

Esmu gatava izskatīt visus darba piedāvājumus režisūrā. Algai ir jābūt ne mazākai par 2000 eiro, jo, paskatoties, cik kas maksā Latvijā, ar mazāku algu izvilkt būs grūti."

Dziedātāja uzsvēra, ka ir par mieru virs zemes un to, ka "Dievs sodīs visus, kuri atņem dzīvības". Savukārt negatīvo ziņu un komentāru rakstītājiem - "bumerangu neviens nav atcēlis. Novēlu jums pabūt manās kurpēs. Tad redzēsim, kā jūs jutīsieties".

Jāpiebilst, ka ieraksts tika publicēts, pirms Krievija kļuva par valsti, pret kuru noteikts vislielākais sankciju skaits.

Saskaņā ar globālo datubāzi Castellum.ai, kas apseko pasaulē noteiktās sankcijas, pret Krieviju kopš 22. februāra ir noteiktas 2778 jaunas sankcijas. Kopējais pret Krieviju noteikto sankciju skaits ir pieaudzis līdz vairāk nekā 5530.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu