Zināms, kuri Krievijas miljardieri līdz šim sankciju dēļ ir zaudējuši vislielākās bagātības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Lukoil" vadītājs Vagits Alekperovs.
"Lukoil" vadītājs Vagits Alekperovs. Foto: AP/Scanpix

Krievijas oligarhi Putina režīma sāktā kara dēļ Ukrainā zaudējuši vairākus miljardus dolāru, taču rubļa kurss nokrities līdz vēsturiski zemākajam līmenim, ziņo aģentūra "Unian".

Tiek norādīts, ka visvairāk no sankcijām un rubļa krituma cietuši miljardieri Vagits Alekperovs (“Lukoil” īpašnieks), kurš zaudējis 10,5 miljardus dolāru jeb pusi no savām bagātībām, kā arī Aleksejs Mordašovs (“Severstaļ”), kura zaudējumi mērāmi 5,6 miljardos dolāru.

Putina klana loceklis Genādijs Timčenko (“Volga Group”) zaudējis 4,6 miljardus dolāru, bet Krievijas bagātākais cilvēks Vladimirs Potaņins (“Nornikel”) zaudējis 4,5 miljardus dolāru.

Pa diviem miljardiem dolāru zaudējuši gan Mihails Frīdmans (“Alpha Bank”), gan Romāns Abramovičs (“Millhouse LLC”).

Tāpat tiek ziņots, ka rubļa kursa krituma un sankciju dēļ Krievijai ir radušās problēmas iepirkt pārtikas produktus un medikamentus.

Iepriekš vēstīts, ka vairāki miljardieri publiski izteikušies pret karu Ukrainā. Šo miljardieru vidū ir Oļegs Tinkovs, Oļegs Deripaska un iepriekš minētais Frīdmans.

“Tas ir neiedomājami un nepieļaujami! Valstij ir jātērē nauda cilvēku ārstēšanai, nevis karam,” paziņoja Tinkovs.

Otrdienas rītā viens eiro maksā aptuveni 148 rubļus, bet viens dolārs – 136 rubļus. Pirms Krievija sāka karu, rubļa vērtība bija aptuveni uz pusi augstāka nekā pašlaik. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu