VIDEO ⟩ Policija aizturējusi par sevišķi smagu noziegumu aizdomās turēto Aivaru Artemenkovu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Veicot vērienīgus meklēšanas pasākumus, naktī uz ceturtdienu, 10. martu, Valsts policijas likumsargi aizturēja par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu aizdomās turēto 1986. gadā dzimušo Aivaru Artemenkovu (oriģinālrakstībā - Ayvar Artemenkov).

Vīrietim tiek inkriminēts Krimināllikuma 159. panta trešās daļas mēģinājums un Krimināllikuma 160. panta sestā daļa.

Video: Aizdomās turētā Aivara Artemenkova aizturēšana

Šā gada 4. martā Valsts policija publiskā meklēšanā, tostarp ar masu mediju palīdzību, izsludināja 1986. gadā dzimušo Aivaru Artemenkovu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas likumsargi veica visaptverošus meklēšanas pasākumus. Veicot operatīvās darbības, policisti šonakt, naktī uz 10. martu, Salaspilī sāka sekot kādai ar aizdomās turēto vīrieti saistītai automašīnai. Piesaistot ceļu policistus, Ropažu novada Stopiņu pagasta Rumbulas ciematā automašīna tika apturēta. Tajā atradās Aivars Artemenkovs, kurš tika notikuma vietā aizturēts, un vēl divi vīrieši.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas mēģinājumu (par tādas personas izvarošanas mēģinājumu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu), kā arī pēc Krimināllikuma 160. panta sestās daļas (par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu). Policijas rīcība esošā informācija liecina, ka noziegumā cietusi viena meitene.

Šobrīd notiek iespējamās vainīgās personas pratināšana un liecību pārbaude. 48 stundu laikā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa - apcietinājuma piemērošanu šai personai.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri sniedza informāciju policijai un sociālajos tīklos dalījās ar ziņu par vīrieša meklēšanu!

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu