"McDonald's": restorānu slēgšana Krievijā izmaksās 50 miljonus dolāru mēnesī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/ Scanpix

9.martā "McDonald's" nāca klajā ar paziņojumu, ka restorānu slēgšana Krievijā uzņēmumam izmaksās miljoniem dolāru, vēsta ziņu medijs "Insider".

9.martā Šveices Apvienotā bankas patērētāju un mazumtirdzniecības konferencē, par kuru ziņoja CNBC, finanšu direktors Kevins Ozans sacīja, ka, lai gan "McDonald's" joprojām izvērtē šī soļa ietekmi uz biznesu kopumā, ir skaidrs, ka gandrīz 850 restorānu slēgšana Krievijā ķēdei izmaksās aptuveni 50 miljonus dolāru mēnesī.

Ātrās ēdināšanas gigants bija pakļauts intensīvam spiedienam rīkoties, reaģējot uz Maskavas lēmumu iebrukt Ukrainā, un otrdien paziņoja, ka uz apturēs savu darbību Krievijā. Daži no vadošajiem konkurentiem pārtikas un dzērienu jomā, tostarp "Yum Brands" piederošais KFC ("Kentucky Fried Chicken"), sekoja šim piemēram.

"McDonald's" ir apsolījis turpināt maksāt algas 62 000 strādniekiem, kurus tas nodarbina Krievijā, kamēr tā restorāni joprojām būs slēgti. Vēl Ozans konferencē sacīja, ka uzņēmums turpinās maksāt savu slēgto restorānu nomas līgumus, kā arī citas piegādes ķēdes izmaksas, vēsta CNBC.

"Mēs ceram, ka tas būs īslaicīgi, un mēs noteikti neuztveram šo lēmumu viegli, bet šis solis, mūsuprāt, ir pareizs gan globālā biznesa, gan mūsu vietējo cilvēku kontekstā," viņš teica.

Lai gan lielāko daļu citu ASV pārtikas ķēžu Krievijā pārvalda franšīzes turētāji, uzņēmumam "McDonald's" pieder un tas pārvalda lielāko daļu no saviem 847 restorāniem. Uzņēmums norādīja, ka tā bizness Krievijā un Ukrainā veido aptuveni 9% no uzņēmuma ieņēmumiem visā pasaulē.

Kara situācijai Ukrainā pasliktinoties, arvien vairāk globālu zīmolu izvēlas izstāties no Krievijas tirgus. Tomēr vairāki pretojas, neskatoties uz klientu boikota draudiem.

Kā ziņots, 2022. gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu