Kanādas premjerministrs uzskata, ka Putins zaudēs karu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kanādas premjerministrs Džastins Trudo
Kanādas premjerministrs Džastins Trudo Foto: BLAIR GABLE/REUTERS

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo uzskata, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieļāvis šausmīgu kļūdu, iebrūkot Ukrainā, un zaudēs šajā karā.

Trudo vizītē Varšavā norādīja, ka demokrātijām vienmēr būs nelielas viedokļu atšķirības. "Putins rēķinājās, ka šīs nelielās atšķirības starp mums novedīs pie neefektīvām sankcijām," sacīja Trudo.

"Taču mēs šajā jautājumā esam bijuši stingri, nepārprotami vienoti," stāvot līdzās Polijas prezidentam Andžeam Dudam, sacīja Kanādas premjers.

"Vladimirs Putins ir pieļāvis šausmīgu kļūdu. Viņš zaudēs šo karu (..), jo ukraiņu tautas niknums, spēks un apņēmība, aizstāvot savu teritoriju, iedvesmo mūs visus," sacīja Trudo.

Premjers norādīja, ka demokrātijai, likuma varai un ANO hartai uzticīgo valstu - Ukrainas draugu - apņēmība neļaus Putinam gūt panākumus.

"Mēs paužam nožēlu par visiem turpmākajiem draudiem, ko Krievija turpina izteikt, bet Putinam ir jāzina, ka viņa rīcības sekas jau tagad būs smagas un turpmāka eskalācija, turpmāka vēršanās pret civiliedzīvotājiem (..) tiks sagaidīta ar bargākajām atbildēm globāli un individuāli viņam," paziņoja Trudo.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu