Grupa "Citi zēni": Mēs esam nobrieduši pakutināt pasaulei nervus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grupa "Citi zēni"
Grupa "Citi zēni" Foto: grupas privātais arhīvs

Šogad Supernovas skatītāji un žūrija bija vienisprātis un pārliecinošu pirmo vietu guva enerģiskā grupa "Citi zēni". Viņi nopelnīja iespēju doties uz Itāliju, Turīnu un pārstāvēt Latviju lielajā konkursā "Eirovīzija". Intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" solists Jānis Pētersons atklāj, kā gatavojas lielajam dziesmu konkursam.

Publicējam fragmentu no intervijas.

Grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons atzīst, ka seko līdzi citu valstu pusfinālā iesniegtajām dziesmām, lai saprastu, kas ir jādara, lai varētu izcelties starp tām. Nav noslēpums, ka lielākā daļa "Eirovīzijas" pusfinālistu ir leģendāri savā valstī un lepojas ar lieliem sasniegumiem.

"Mēs varbūt izskatāmies pēc maziem meža dīvainīšiem, kas tikko redzējuši saules gaismu un tagad skrien pasaulē laimi meklēt, bet realitātē tā nav! Mēs esam nobrieduši pakutināt pasaulei nervus. Pasaule ir citādāka, un mēs esam citādi. Ceru, ka tas norezonēs cilvēkos, kuri saprot, ka mākslai nav robežu, un ir jāatrod jauni veidi, kā izteikties," tā Pētersons.

"Uz lielākas skatuves mēs savā dzīvē visdrīzāk nebūsim. 180 miljonus skatītāju nav pulcējis neviens mūziķis. Tas notiek tikai Eirovīzijā pa visu plašo pasauli. Ir vērts vilkt savus trumpjus ārā un censties izdarīt visu, ko vien mēs varam."

Grupa īpaši seko līdzi tendencēm pasaulē, jo laiks iet un mūzikas stils mainās. Tas ir svarīgi, lai neizskatītos, ka mūsu tauta mūzikas jomā iepaliek. "Eirovīzijas" dziesmai ir jāizskatās pēc šova, jāizklausās kā šovam. Šī konkursa formāts atšķiras ar to, ka pusi veiksmes nes dziesma, otru pusi priekšnesums. Svarīga ir maģija un uzburtais stāsts, kas ir dziesmas pamatā, tajā pašā laikā, kā šis stāsts tiek pasniegts uz skatuves.

Pilnu interviju ar Jāni Pētersonu lasi šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu