Sākta divu "Lidl" veikalu celtniecība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Lidl" veikals Anniņmuižas bulvārī. Ilustratīvs attēls.
"Lidl" veikals Anniņmuižas bulvārī. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mazumtirdzniecības tīkls "Lidl Latvija" sācis darbu pie divu jaunu veikalu celtniecības Salaspilī un Rīgā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Plānots, ka abi jaunie "Lidl" veikali savas durvis klientiem vērs 2023.gadā.

Abas ēkas būs aptuveni 2200 kvadrātmetrus lielas ar vairāk nekā 1400 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības zāli.

"Lidl" veikals Salaspilī atradīsies Skolas ielā, un tuvākās apkārtnes apzaļumošanai "Lidl" plāno iestādīt gandrīz 600 košumkrūmus un koku lielstādus. Veikala apkārtnē, izbūvējot paaugstinātas gājēju pārejas, tikšot palēnināta satiksmes plūsma un uzlabota satiksmes drošība. Tāpat tikšot izveidots jauns ielu apgaismojums.

Salaspils "Lidl" veikala ēkas un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas projektu izstrādājis SIA "Dual arhitekti", bet būvniecības darbus veic SIA "Jēkabpils PMK".

Savukārt Rīgā jaunais "Lidl" veikals būs Tēriņu ielā, un tā tuvākās teritorijas apzaļumošanai plānots iestādīt ap 800 košumkrūmus un koku lielstādus.

Veikala ēkas un apkārtējās teritorijas projektu izstrādāja SIA "Diānas Zalānes projektu birojs", savukārt būvniecības darbus veiks SIA "Aimasa".

"Lidl Latvija" reģistrēta 2016.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 251,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Vācijas "C E - Beteiligungs-GmbH".

"Lidl" ir vairāk nekā 11 000 veikalu 30 valstīs. Lietuvā pirmie "Lidl" veikali tika atvērti 2016.gadā, bet Latvijā - pērn. Šomēnes tika atvērti pirmie "Lidl" veikali arī Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu