Putins gatavojot provokāciju Čornobiļas AES, vēsta Ukrainas izlūkdienests

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Černobiļas atomelektrostacija.
Černobiļas atomelektrostacija. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas izlūkdienestu dati liecina, ka kara noziedznieks Vladimirs Putins ir devis rīkojumu sagatavot teroraktu Čornobiļas atomelektrostacijā (AES), lai par to vainotu Ukrainu.

Kā "Facebook" piektdien paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde, tās rīcībā esošā informācija liecina, ka krievu iebrucēji mēģina viltot pierādījumus, kas šķietami liecinātu, ka avāriju Čornobiļas AES izraisījuši ukraiņu diversanti.

Kā pierādījumu tāda safabricējuma gatavošanai Ukrainas izlūkdienests min apstākli, ka Hostomeļas lidostā manītas Krievijas refrižeratoru mašīnas, kurās savākti kritušo Ukrainas karavīru līķi. Pastāv iespējas, ka šos kritušos ukraiņus Krievija plāno uzdot kā Čornobiļas AES avārijas izraisītājus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gatavs šantažēt pasauli ar kodolkatastrofu, jo nav guvis sev vēlamo rezultātu ne militāri, ne diplomātiski, pieļāvis Ukrainas izlūkdienests.

Krievijas karaspēks, kas kontrolē spēkstaciju, neļauj tajā iekļūt Ukrainas darbiniekiem, bet piekļuve ir nodrošināta Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko nosūtītajiem "baltkrievu speciālistiem", kuru vidū stacijā iekļūst arī krievu diversanti, kuri organizēs teroraktu, liecina Ukrainas izlūku rīcībā esošā informācija.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu