Šmits iemet 10 punktus uzvarā pār Bertānu un Pasečņiku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Víctor Salgado

Latvijas basketbolists Rolands Šmits svētdien guva desmit punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, Dairis Bertāns iemeta astoņus, bet Anžejs Pasečņiks - četrus.

Šmits un "Barcelona" savā laukumā Bertāna un Pasečņika pārstāvēto Seviljas "Real Betis" uzvarēja ar rezultātu 83:63 (21:17, 16:14, 23:8, 23:24).

Šmits spēlēja 13 minūtes un 28 sekundes, grozā raidot visus trīs divpunktu metienus un vienīgo soda metienu, kā arī vienu no trīs tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, tika pie negatīva +/- rādītāja (-2) un iekrāja septiņus efektivitātes koeficienta punktus.

Bertāns 23 minūtēs un 19 sekundēs realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, visus trīs soda metienus un vienu no trīs "trejačiem". Tāpat viņa kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta bumba, četri izprovocēti pārkāpumi, negatīvs +/- rādītājs (-10) un 13 efektivitātes koeficienta punkti.

Pasečņiks laukumā pavadīja astoņas minūtes un 58 sekundes, iemetot divus no četriem divpunktu metieniem. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikums un kā vienīgais komandā tika pie pozitīva +/- rādītāja (+2).

"Barcelona" komandā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Brendons Deiviss, bet pretiniekiem tikpat punktu guva Šons Evanss, kurš gan pamanījās pieļaut astoņas kļūdas.

Tikmēr Rinalds Mālmanis guva četrus punktus spēlē, kurā Mursijas UCAM mājās ar rezultātu 96:67 (33:13, 13:16, 25:16, 25:20) uzvarēja Andoras "MoraBanc". Mālmanis trīs minūtēs un 50 sekundēs realizēja divus divpunktu metienus un netrāpīja vienu tālmetienu.

Vēlāk svētdien Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesosies pie Santjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro", bet pirmdien Mārcis Šteinbergs un Manrezas "Baxi" izbraukumā cīnīsies ar "Valencia".

Sestdien Badalonas "Joventut" pieteikumā nebija Kriša Helmaņa, viņa pārstāvētajai komandai mājās ar 76:68 pārspējot "Valencia". Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Urbas" šajā nedēļas nogalē nespēlē.

"Barcelona" ar 17 uzvarām 21 spēlē ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, trešā ar 15 panākumiem 22 mačos ir "Baxi", bet ceturto vietu ieņem "Joventut", kas uzvarējusi 14 no 22 cīņām. UCAM un "Baskonia" ar 12 uzvarām 21 duelī noslēdz pirmo astoņnieku. "Urbas" septiņi panākumi 23 dueļos dod 17.vietu, kamēr "Real Betis" ar sešām uzvarām 22 spēlēs ir pēdējā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu