"Uzrunāju tos, kuriem "aizgājis ciet"!" Rokmūziķis Jānis Bukums asi vēršas pret to sabiedrības daļu, kas uzskata, ka NATO un ES ir sliktas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rokdziedātājs Jānis Bukums uzstājas mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" veterānu koncertā Rīgas Kongresu namā.
Rokdziedātājs Jānis Bukums uzstājas mūzikas un mākslas festivāla "Bildes" veterānu koncertā Rīgas Kongresu namā. Foto: Zane Bitere/LETA

Rokmūziķis Jānis Bukums (54) sociālajos tīklos 1. martā izplatīja video, kas raisījis plašu rezonansi. 

Ar Bukuma video līdz šim dalījušies teju 2500 cilvēku. Tajā viņš uzrunā to sabiedrības daļu, kurai "viss ir slikti", un aicina "ieslēgt smadzenes", vērojot notikumus Ukrainā.

"Tā ir ārkārtēji šausmīga traģēdija. Principā tagad netālu no mums tiek nolīdzināta līdz ar zemi vesela valsts. Es gribu uzrunāt šoreiz to Latvijas daļu, kura ir "aizgājusi ciet" - kuriem NATO ir slikta, kuriem Eiropas Savienība ir slikta, kuriem ir slikta mūsu valdība un kuriem ir grūti uzlikt maskas un kur velosipēdi nevar traukties tā, kā grib.

Ziniet ko? Ejiet d***t un ieslēdziet galvu vienreiz dzīvē!

It sevišķi galvenokārt mana paaudze. Jūs esat aizmirsuši, ka Rīgas centrā šāva? Nošāva mūsu puišus. Jūs esat aizmirsuši, ka bruņu transporti stāvēja Rīgas centrā?" video saka Bukums.

Viņš turpina: "Jūs saprotat, ka tagad Latvijai vispār tiek dota otra iespēja būt par savu valsti, būt vienotiem, mīlēt vienam otru, kaut ko šeit izdarīt un dzīvot laimīgi zem mierīgām debesīm? Viņi to nopērk ar savām dzīvībām! Savu bērnu dzīvībām! Un jūs, krāni, piedzinuši pilnu internetu ar kaut kādu sūdu, kas jums traucē, kundziņiem un kundzītēm, dzīvot..."

Video nobeigumā mūziķis aicina "ieslēgt smadzenes", mīlēt savu valsti un saliedēties. 

Jau ziņots, ka pirms astoņiem gadiem notika tas, kas 21. gadsimtā Eiropā likās neiespējami, – tika okupēta neatkarīgas valsts teritorija - Ukrainai piederošā Krimas pussala, kuru 2014. gada sākumā okupēja Krievija. 2022.gada 24. februārī agresors Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā ar mērķi pilnībā okupēt Ukrainas teritoriju un apspiest ukraiņu tiesības būt par neatkarīgu valsti demokrātisko Eiropas valstu saimē.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu