"Likmes ir Ukraina." Īlons Masks izaicina uz cīņu Vladimiru Putinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

"SpaceX" dibinātājs un izpilddirektors Īlons Masks vietnē "Twitter" nācis klajā ar piedāvājumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. 

Īlons Masks vietnē "Twitter" izaicinājis uz cīņu Krievijas prezidentu: "Es izaicinu Vladimiru Putinu uz cīņu. Likmes ir Ukraina. Vai piekrīti šai cīņai?"

Maska sekotāji pauda savu sajūsmu par negaidīto piedāvājumu, taču daudzi steidza atgādināt, ka Putins ir teikvondo meistars.

Atgādinām, ka Īlons Masks 26. februārī paziņoja, ka kompānijas "Starlink" interneta satelīti aktīvi darbojas Ukrainā, jo valstī Krievijas noziedzīgā režīma dēļ radās elektroenerģijas padeves pārtraukumi.

"Starlink" ir ASV kompānijas "SpaceX" satelītu sistēmas projekts, kura mērķis ir izvietot Zemes orbītā 12 000 satelītu bezvadu interneta nodrošināšanai jebkurā vietā uz planētas. Šobrīd ap Zemi riņķo vairāk nekā 1700 "Starlink" pavadoņu.

Lietuvas Reģistru centra dati liecina, ka Īlona Maska kosmisko tehnoloģiju kompānija "SpaceX" aizvadītajā gadā iesoļoja arī Lietuvā, reģistrējot uzņēmumu "Starlink Lithuania".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu