Kara nosodītājs Urgants publisko paziņojumu sociālajos tīklos: Viņi mani palaida atvaļinājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Apritējušas vairāk nekā divas nedēļas, kopš krievu šovmenis, raidījuma "Vakars ar Urgantu" (Вечерний Ургант) vadītājs Ivans Urgants sociālajos tīklos iestājas pret karu Ukrainā. Tieši tikpat ilgu laiku viņa pārraide vairs nav vērojama Krievijas TV ekrānos.

Jau ziņots, ka Urgants 24. februārī vietnē "Instagram" publiskoja melnu foto, pie kura rakstīja: "Bailes un sāpes. Karam nē!" Nākamajā dienā no Pirmā Baltijas kanāla (PBK) programmas tika izņemts Urganta šovs.

Lai gan kanāla pārstāvji noliedza runas par Urganta atlaišanu no darba un arī raidījuma oficiālajā "Facebook" kontā tika publicēts paziņojums, ka tā veidotāji "paņēmuši pauzi uz dažām dienām", ļaudis spekulēja, ka Urganta ieraksts sociālajos tīklos saistībā ar karadarbību ir iemesls šīm izmaiņām.

Jau vairāk nekā divas nedēļas "Vakars ar Urgantu" nav raidīts, taču

tā vietā rāda citas izklaidējošas programmas, piemēram, gatavošanas šovus un dziedāšanas konkursus.

Tāpat tiek rādītas kara filmas un patriotiskas dokumentālās filmas. 

Nu Urgants pēc vairāk nekā divu nedēļu pārtraukuma publiskojis ierakstu sociālajos tīklos, mierinot satrauktos raidījuma fanus. "Bez panikas. Viņi mani palaida atvaļinājumā, un es to pieņēmu, un drīz atgriezīšos."

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aizliegusi Latvijas teritorijā retranslēt Krievijas televīzijas kanālu "PBK". Kanāla retranslācija Latvijā aizliegta uz trim gadiem. Tāpat aizliegts retranslēt televīzijas kanālus "Mir24", "RTVi", "Rossija RTR" un "Rossija 24". Latvijā bloķēti visi ar propagandas izdevumu "Sputnik" saistītie interneta resursi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu