F-1 čempions Hamiltons gatavojas izmantot mātes pirmslaulības uzvārdu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ir atklājis, ka uzsācis vārda maiņas procesu.

Viņš apstiprina, ka savā uzvārdā kopā ar Hamiltonu plāno iekļaut savas mātes Karmenas pirmslaulības uzvārdu Lārbalestiera.

Hamiltona tēvs Entonijs un viņa māte Karmena izšķīrās, kad Hamiltonam bija divi gadi.

Hamiltons bija uzaicinājis māti apmeklēt ceremoniju, kurā viņš no prinča Čārlza rokām decembrī Vindzoras pilī saņēma bruņinieka titulu.

"Es patiešām lepojos ar savu uzvārdu. Manu mammu sauc Lārbalestiera, un es tikai gatavojos to pievienot savam vārdam," svētdien teica 37 gadus vecais Hamiltons. "Es īsti nesaprotu domu, ka precējusies sieviete zaudē savu vārdu, un es ļoti vēlos, lai manas mammas vārds skanētu kopā ar Hamiltona vārdu."

Uz jautājumu, kad paredzētas izmaiņas, Hamiltons atbildēja: "Cerams, ka drīz. Mēs pie tā strādājam."

Hamiltons gatavojas savai 16.sezonai F-1 un pretendē uz čempiona titula atgūšanu pēc pagājušā gada neveiksmes, kad par čempionu kļuva "Red Bull" braucējs nīderlandietis Makss Verstapens.

Tomēr pēc pagājušajā nedēļā veiktajiem pēdējiem treniņbraucieniem Hamiltons izteicās, ka baidās par to, ka viņas komandas "Mercedes" braucamie šobrīd var būt lēnāki par sāncenšu no "Red Bull" un "Ferrari" bolīdiem un ka viņa mašīna nebūs pietiekami ātra, lai cīnītos par uzvarām.

"Sacīkstes Bahreinā būs grūtas," pirmdien Dubaijā notiekošās izstādes "Expo" laikā piebilda Hamiltons.

"Treniņbraucienos daudzas automašīnas izskatījās ātras. "Alfa Romeo" izskatījās ātra, šīs komandas braucējs soms Valteri Botass izskatījās ātrs, bet "Red Bull" izskatījās vienkārši smieklīgi ātri, taču mēs esam labākā komanda," teica Hamiltons.

Hamiltons ir uzvarējis F-1 čempionātā 2008., 2014., 2015., 2017.-2020.gadā.

Septiņi uzvarētāja tituli ir arī leģendārajam vācietim Mihaelam Šūmaheram.

Pirmā F-1 sezonas posma sacensības svētdien noritēs Bahreinā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu