"Es nemodos no čivināšanas..." Samantas Tīnas papagailis nomiris trīs stundas pēc iegādāšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/samantatina

Trešdien, 16. martā, dziedātāja Samanta Tīna paziņoja, ka dodas iegādāties papagaili. Par putna iegādi māksliniece domājusi jau pirms divām nedēļām, tomēr nācies gaidīt, līdz zooveikalā parādījās vēlamās šķirnes papagailis. Lai gan māksliniece ar sajūsmu uzņēma jauno mīluli mājās, viņu kopā pavadītais laiks bija īss. 

Dziedātāja 16. martā dalījās ar priekpilniem "Instagram" īsajiem stāstiņiem, kur atklāja, ka iegādājusies Rozellas kārtas putnu, kam devusi vārdu Rada jeb Radē (Radha). Šāds vārds izvēlēts par godu hinduistu mīlestības, līdzjūtības, ziedošanās un maiguma dievietei.

Kamēr Radē aprada ar jauno dzīvesvietu, Samanta saviem sekotājiem atklāja, ka viņai nekad nav bijusi doma par papagaili, jo viņai jau ir uzticamais kompanjons, čivavas sugas suns Skarabejs. "Bet katru reizi ieejot [zoo] veikalā, ejot garām šiem putnu būriem ar putniem, es sāku skatīties, un kaut kā mani uzrunāja.

Es negribu tādu vienkārši čivinātāju, kurš vienkārši tikai smuki izskatās," atklāja Samanta. Viņa vēlējās putnu, kas kaut ko saprot, atpazīst saimnieku un pat spētu runāt.

Dziedātāja vairākas nedēļas prātoja par jaunā mājas iemītnieka iegādi, līdz 16. martā to beidzot veda mājās. "Veikalā pārdevējas centās viņu noķert, ielikt kastītē, lai es viņu varētu atvest mājās, bet jau tad es sapratu, ka Radē ir mana īstā, jo viņai ir tieši tāds pats raksturs kā man. Nu ne pa kam! Knābj, spītīga, tātad, ir īstā saimniece!" entuziastiski stāstīja Samanta, piebilstot, ka nav noskaidrojusi putna dzimumu un dzimšanas datumu.

Samanta bija apņēmības pilna mācīt putniņam dziedāt un runāt, taču trīs stundas vēlāk viņa saviem sekotājiem pavēstīja, ka putniņa vairs nav. "3 stundas... un Radhas vairs NAV! Lidinājās stresaini pa voljeru, līdz piezemējās pašā apakšā un viss. Kāpēc?" neizpratnē par notikušo bija Samanta, tikpat apjukušus atstājot savus sekotājus. 

17. marta rītā Samanta publiskoja jaunus video, kur apstiprināja, ka pamodusies bez putniņa čivināšanas skaņām.

"Šis rīts nav tāds, kādu es to biju plānojusi. Es nemodos no Radas čivināšanas. Tas vispār ir prātam netverami, es vispār šokā..."

Šajā laikā, kad visa pasaule ir sajukusi prātā, kad ir tik daudz skumju, taisnības un loģikas likumi vienkārši nestrādā, tad tikai liels jautājums - kāpēc? Kad tu gribi darīt labu, un es daru labu - es tiešām cenšos un palīdzu, un atbalstu... Man likās, ka tā mazā, jaunā dvēselīte man radīs prieku un viņai būs jaunas mājas, ne zoo veikals. Bet nē... Tad jautājums - kāpēc?"

Zooveikala "Dino Zoo" pārstāvji sarunā ar "Apollo" skaidroja, ka putns tiks nogādāts uz neatkarīgo ekspertīzi, kur tiks izmeklēts putna nāves iemesls. Sīkākus komentārus veikala pārstāvji pagaidām nesniegšot.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu