Pieņem lēmumu par sešu personu saukšanu pie kriminālatbildības par Bezzubova slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija norobežojusi teritoriju Purvciemā pie "Mēbeļu nama" un sporta kluba "Lemon Gym", kur 14. aprīļa rītā nošauts cilvēks.
Valsts policija norobežojusi teritoriju Purvciemā pie "Mēbeļu nama" un sporta kluba "Lemon Gym", kur 14. aprīļa rītā nošauts cilvēks. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūra pieņēmusi lēmumus par sešu personu saukšanu pie kriminālatbildības par pērn aprīlī izdarīto futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, informēja prokuratūra.

Personas nolemts saukt pie atbildības par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu var piemērot soda mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Patlaban turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tāpēc plašāki komentāri no prokuratūras puses netiek sniegti.

Jau ziņots, ka Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma februārī Maskavā aizdomās par futbola aģenta Bezzubova slepkavību aizturējuši starptautiskajā meklēšanā izsludinātos Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu.

Policija pērn paziņoja, ka nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām, taču likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību. Policija gan nav precizējusi, tieši ar kādām versijām tiek strādāts.

Bezzubovs tika nošauts 2021.gada 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni.

Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna "BMW X5".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu