Traģiskā avārija Pļavniekos: dzērājšoferim piespriež 13 gadu cietumsodu par bērna notriekšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Piemiņas vieta Andreja Saharova ielā
Piemiņas vieta Andreja Saharova ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ceturtdien vīrietim, kurš Pļavniekos alkohola reibumā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā gāja bojā astoņus gadus veca meitene, piesprieda 13 gadu cietumsodu.

32 gadus vecajam Vladislavam Karpinskim arī nolemts atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz 15 gadiem.

Tāpat tiesa daļēji apmierināja mirušā bērna ģimenes pieteikto kompensāciju, nosakot, ka apsūdzētajam būs jāmaksā bojāgājušā bērna ģimenei 15 000 eiro.

Apsūdzētais vainu atzinis un lietu tiesa skatīja rakstveida procesā. Lieta uz tiesu nebija nodota vienošanās kārtībā. Vīrietis var desmit dienu laikā pieprasīt sagatavot motivēto spriedumu un tad spriedumu varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA teica, ka prokurors ir apmierināts ar spriedumu un patlaban neplāno iesniegt protestu.

Jau ziņots, ka krimināllietā apsūdzēts vīrietis, kurš pārkāpa Ceļu satiksmes noteikumus, vadot transportlīdzekli bez vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola reibumā.

Negadījums notika 9.janvārī Rīgā, Andreja Saharova ielā. Apsūdzētais vīrietis, braucot pie sarkanā luksofora signāla, uz regulējamas gājēju pārejas uzbrauca trīs gājējiem, tai skaitā astoņus gadus vecai meitenītei, kura pēc divām dienām no gūtajām traumām nomira. Pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas apsūdzētais no notikuma vietas aizbrauca.

Vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc trīs Krimināllikuma pantiem. Šobrīd viņam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu