Arnolds Švarcenegers dalās pārdomās par karu Ukrainā: Es mīlu krievu tautu, tādēļ vēlos jums pateikt patiesību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gaelen Morse/AFP

Aktieris un bijušais Kalifornijas mērs Arnolds Švarcenegers (74) ceturtdien, 17. martā, vietnē "Twitter" ievietojis video, kurā paziņo, ka Krievija izplata dezinformāciju par karu Ukrainā. 

Holivudas zvaigzne video vēstīja, ka Kremlis tīši melo Krievijas iedzīvotājiem un "īpašā operācija" patiesībā ir karadarbība, kuras mērķis ir iznīcināt Ukrainu. "Ukraina nesāka karu, arī nacionālisti vai nacisti to nesāka," viņš sacīja, norādot, ka valsts prezidents Volodimirs Zelenskis ir ebreju izcelsmes. 

Švarcenegers video iesāk ar stāstu par tikšanos ar bērnības elku - krievu svarcēlāju Juriju Petroviču Vlasovu. Viņu aizkustināja Jurija laipnība. "Es mīlu krievu tautu, tādēļ vēlos jums pateikt patiesību. Lūdzu, uzklausiet un dalieties ar to," aicināja aktieris. 

Pēc tam viņš uzrunāja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu: "Tu sāki šo karu, tu vadi šo karu, tu vari apturēt šo karu."

Arnolds pieminēja protestētājus pret karu: "Pasaule ir redzējusi jūsu drosmi. Mēs zinām, ka ciešat savas pārliecības dēļ. Jūs arestē, iesloga un piekauj. Jūs esat mani jaunie elki. Jums ir Jurija Petroviča Vlasova spēks. Jums piemīt patiesā krievu tautas sirsnība." 

Viņš turpināja stāstu, sakot, ka krievu karavīriem, iespējams, melo. "Dažiem sakot, ka ukraiņu tauta viņus sagaidīs kā varoņus. Dažiem sakot, ka viņi dodas uz apmācībām, viņi, iespējams, pat nenojauš, ka dodas karā."

Videoklipa beigās Švarcenegers norāda, ka 11 miljoniem krievu ir radi Ukrainā. "Katra lode, ko izšaujat, ir mērķēta uz jūsu pašu brāļiem un māsām," viņš piebilst. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu