Paziņotas valstsvienības, kas aizstās Krieviju un Baltkrieviju vīriešu hokeja PČ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas hokejisti
Francijas hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Francijas un Austrijas hokeja izlases aizvietos Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) un Baltkrievijas valstsvienības maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, lēmusi Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Tādējādi A apakšgrupā Helsinkos spēlēs Kanāda, Vācija, Šveice, Slovākija, Dānija, Kazahstāna, Itālija un Francija, bet B apakšgrupā Tamperē nūjas krustos Somija, ASV, Čehija, Zviedrija, Latvija, Norvēģija, Lielbritānija un Austrija.

Francija un Austrija bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kas nespēlē augstākajā divīzijā.

2022.gada pasaules čempionāts iecerēts no 13. līdz 29.maijam.

Tikmēr pirmās divīzijas A grupas turnīrā, no kura divas labākās izlases izcīnīs vietu augstākajā divīzijā, Dienvidkorejai, Slovēnijai, Ungārijai un Rumānijai tagad pievienojusies Lietuva. Pirmās divīzijas B grupā spēlēs Polija, Japāna, Igaunija, Ukraina un Serbija. A grupas zaudētāju nākamajā turnīrā nomainīs B grupas uzvarētāja.

IIHF vēsta, ka brīdī, kad Krievijas un Baltkrievijas izlases varēs atgriezties starptautiskajā apritē, tiks vērtēta to iekļaušana IIHF čempionātu programmā. Saglabājot pašreizējo čempionātu hierarhiju, Krievija un Baltkrievija augstākajā divīzijā nespēlēs vairākus gadus.

Jau vēstīts, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā IIHF Padome atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu