VIDEO ⟩ Seškārtējais "MotoGP" čempions Markess atkal piedzīvojis šaušalīgu avāriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 20. martā, iesildīšanās braucienos pirms gaidāma Indonēzijas sacensībā "MotoGP" klasē smagu kritienu piedzīvoja spāņu motosportists Marks Markess.

Kritienu Markess piedzīvoja vēl pirms pašām sacensībām, kurās viņam bija paredzēta vien 14. starta pozīcija. Vienā no iesildīšanās apļa līkumiem, braucot ar aptuveni 200 kilometrus stundā lielu ātrumu, seškārtējais "MotoGP" čempions zaudēja kontroli pār savu spēkratu un uzlidoja gaisā.

Markess nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika konstatēts smadzeņu satricinājums. Protams, sportists Indonēzijas sacīkstēs nespēja piedalīties.

"Ko es varu teikt? Šī nebija mūsu nedēļas nogale. Mums bija problēmas jau kopš paša tās sākuma. Šī bija liela avārija, iespējams, lielākā manā karjerā. Devos uz slimnīcu, kur nopietnas problēmas netika konstatētas, tomēr tika pieņemts lēmums par manu nepiedalīšanos sacensībās. Protams, žēl, bet tas bija pareizais lēmums," sarunā ar medijiem norādīja Markess.

Lai gan pats Markess norāda, ka šī bija viņa karjeras, iespējams, lielākā avārija, tās sekas nevar salīdzināt ar viņa kritienu 2020. gada sezonas atklāšanas sacīkstēs. Toreiz viņš iedzīvojās labās rokas augšdelma kaula lūzumā un bija spiests izlaist visu sezonu, kā arī 2021. gada čempionāta pirmos divus posmus.

Par Indonēzijas sacensību uzvarētāju kļuva aizvadītās sezonas "MotoGP" čempions Fabio Kvartararo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu