Krievijas soļotājai Lāsmanovai atņemti pasaules un olimpiskās čempiones tituli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jeļena Lašmanova
Jeļena Lašmanova Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas soļotājai Jeļenai Lašmanovai aizliegto vielu dēļ nāksies šķirties no 2012. gada olimpisko spēļu zelta godalgas, kā arī 2013. gada pasaules čempiones titula, vēsta Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

Balstoties uz laboratorijas informācijas menedžmenta sistēmas datiem un Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklētāja Ričarda Maklarena ziņojumā sniegtajiem pierādījumiem, 29 gadus vecajai Lašmanovai piespriesta divu gadu diskvalifikācija, sākot ar 2021.gada 9.martu.

Sportiste akceptējusi viņai piespriesto sodu, tajā skaitā arī rezultātu anulēšanu no 2012.gada 18.februāra līdz 2014.gada 3.janvārim. Balstoties uz šo lēmumu, viņa zaudēs divus čempiones titulus 20 kilometru soļošanā.

Līdz ar to 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs pirmo trijnieku aizņems Ķīnas soļotājas Cjejana Šidzje, Liu Huna un Ļui Sjudži, bet 2013.gada Maskavā notikušajā pasaules čempionātā godalgotajās pozīcijās būs Liu, cita ķīniete Suņa Huaņhuaņa un itāliete Elīza Rigaudo.

Iepriekš 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļu zaudēja Lašmanovas tautiete Anisja Kirdjapkina, kura arī tika diskvalificēta par dopinga lietošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu