Lietuvas aizsardzības ministrs ieradies vizītē Kijivā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: A. Aleksandravicius/shutterstock.com

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks trešdien ieradies vizītē Kijivā, ziņu aģentūrai BNS apstiprināja divi neatkarīgi avoti.

"Tikko atvedām Ukrainai palīdzību. Nodevām tieši Ukrainas aizsardzības ministram Reznikovam Kijivā. Viss, kas vajadzīgs 21.gadsimta līmeņa karadarbībā," sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis ministrs, konkrētāk gan nenorādot piegādātā palīdzības sūtījuma saturu.

"Es varētu daudz stāstīt par Ukrainas karavīru apņēmību aizstāvēt savu valsti, brīvību un neatkarību, bet līdzās skaistiem vārdiem pastāv kaut kas netverams, tas ir gars, kas te valda, - ir tāds iespaids, ka pati pilsēta gatavojas aizstāvēties,” rakstījis ministrs, piebilzdams, ka šis ukraiņu gars, apņēmība un drosme "izjaukuši visus Putina ģenerāļu aprēķinus".

"Neviens okupants to nespēs saprast un novērtēt, pirms būs iekļuvis pilsētā sagatavotajos slazdos," norādījis Anušausks.

"Mēs, lietuvieši, savā ziņā esam līdzīgi ukraiņiem, tādi paši sapņotāji - visu vai neko, uzvara vai nāve, nekāda vidusceļa," viņš piebildis.

Kā ziņots, Lietuvas prezidents Gitans Nausēda trešdien pēc Valsts aizsardzības padomes sēdes pavēstīja, ka Lietuva sniegs Ukrainai militāro palīdzību vēl vismaz desmit miljonu eiro apmērā. Līdz šim Lietuva Ukrainai sniegusi militāro palīdzību 29 miljonu eiro apmērā.

Pagājušajā nedēļā Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis apmeklēja Ļvivu, kur tikās ar savu Ukrainas kolēģi Dmitro Kulebu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu