Lidosta "Rīga" vasaras sezonā piedāvās lidojumus uz vairāk nekā 100 galamērķiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žironas pilsētas panorāma. Ilustratīvs attēls.
Žironas pilsētas panorāma. Ilustratīvs attēls. Foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Lidosta "Rīga" šajā vasaras sezonā, kas sāksies svētdien, 27. martā, piedāvās lidojumus uz vairāk nekā 100 galamērķiem, informē Starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna.

Tāpat lidostā informē, ka no 31. marta lidostā "Rīga" darbu sāks Nīderlandes zemo cenu lidsabiedrība "Transavia Airlines C.V.", kas trīs reizes nedēļā nodrošinās lidojumus maršrutā Rīga-Amsterdama.

Pēc lidostā minētā, Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" maijā sāks lidojumus no Rīgas uz Batumi Gruzijā, savukārt Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" galamērķu klāstu papildinās ar diviem jauniem maršrutiem - Rīga-Vekše (Zviedrija) no 28.marta un Rīga-Ņūkāsla (Lielbritānija) no 1.aprīļa.

Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma "airBaltic" aprīļa beigās atsāks lidojumus arī uz Maltu, savukārt "Ryanair" atsāks lidojumus uz Spānijas pilsētu Žironu.

Lidostā arī atzīmē, ka nākamnedēļ aviokompānijas lidostā "Rīga" plāno veikt apmēram 940 lidojumu, kas ir par ceturtdaļu vairāk nekā šonedēļ, bet aprīļa beigās regulāro un čartera pasažieru reisu skaita prognozes pārsniedz 1000 lidojumu nedēļā.

Jau ziņots, ka 2021.gadā lidostā "Rīga" tika apkalpoti 2,353 miljoni pasažieru, kas salīdzinājumā ar 2020.gadu ir pieaugums par 17%, taču salīdzinājumā ar pirmspandēmijas 2019.gada rādītājiem - par 70% mazāk.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu