Kalvītis neuzskata, ka par dabasgāzi no Krievijas varētu norēķināties rubļos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Kalvītis.
Aigars Kalvītis. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Latvijas gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis nesaskata iespēju, ka uzņēmums turpmāk par dabasgāzi no Krievijas varētu norēķināties rubļos.

Viņš skaidroja, ka pašreizējie līguma nosacījumi paredz norēķinus eiro, un nav skaidrs, kā norēķinus citā valūtā faktiski vispār varētu veikt.

"Šobrīd līguma nosacījumi neparedz nekādus citādākus nosacījumus. Līgums ir eiro. Es nestādos priekšā, kā mēs citādi varētu maksāt. Mums nav paredzēta iespēja līgumā maksāt citā valūtā," sacīja Kalvītis.

Jau vēstīts, ka Krievijas vadītājs Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka Krievija par gāzes piegādēm "nedraudzīgām valstīm", tostarp visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, maksājumus pieņemšot tikai rubļos. Viņš esot uzdevis šīs izmaiņas ieviest nedēļas laikā.

"Krievija turpinās piegādāt gāzi apjomā, kāds noteikts iepriekš noslēgtos līgumos," piebilda Putins.

"Latvijas gāze" koncerna apgrozījums pērn provizoriski bija 583,342 miljoni eiro, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2020.gadā, bet peļņa samazinājās 3,4 reizes - līdz 3,2 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotais nerevidētais finanšu pārskats par 2021.gadu.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%). "Latvijas gāze" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" biržā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu