Francija konfiscējusi jahtas 100 miljonu vērtībā vienai no ietekmīgākajām personām Krievijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Aerial-motion/Shutterstock

Francijas varasiestādes nesen konfiscējušas divas superjahtas, kuru kopējā vērtība ir gandrīz 100 miljoni ASV dolāru, un kuras pieder Krievijas oligarham Aleksejam Kuzmičevam, vēstī medijs "Business Insider".

59 gadus vecais Aleksejs Kuzmičevs bija Krievijas lielākās privātās bankas "Alfa-Bank" līdzdibinātājs, un viņa neto vērtība ir aptuveni 6,2 miljardi ASV dolāru, liecina "Forbes" dati.

Kuzmičeva 17 metrus garā jahta "Little Bear I" 22 miljonu dolāru vērtībā tika konfiscēta 16. martā Kannās, pilsētā Francijas dienvidaustrumu piekrastē, trešdien, 23. martā, aģentūrai AFP pavēstīja avots Francijas valdībā.

Otra Krievijas baņķiera jahta "Little Bear II" 76 miljonu dolāru vērtībā pirmdien, 21. martā, tika konfiscēta Antibesā netālu no Kannām.

Francijas valdība, Kannu osta un Antibesas osta nav vēl atbildējusi uz "Business Insider" lūgumu komentēt situāciju.

ES iekļāva Kuzmičevu sankciju sarakstā 15. martā, kas nozīmē, ka viņa līdzekļi tika iesaldēti un viņam tika aizliegts ceļot uz ES dalībvalstīm vai veikt darījumus ar tām.

Ziņojumā, kurā tika paziņotas sankcijas, ES norādīja, ka Kuzmičevam ir "nodibinātas ciešas saites" ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņš ir "viena no ietekmīgākajām personām Krievijā".

Kuzmičevs, kurš marta sākumā atkāpās no 22 miljardus dolāru vērtās investīciju firmas "LetterOne", nav pirmais Krievijas oligarhs, kura jahtas ir arestējusi Francija.

Francijas varas iestādes 3. martā konfiscēja 120 miljonus dolāru vērtu jahtu, kas pieder Krievijas valsts kontrolētā naftas giganta "Rosņeftj" izpilddirektoram Igoram Sečinam.

Sečinam, pret kuru ES un ASV noteica sankcijas, lika jahtas kapteinim atstāt Francijas ostu un pēc iespējas ātrāk doties uz Turciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu