IIHF Ētikas padome skatīs jautājumu par Fāzela saistību ar Krieviju un KHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels un Vladimirs Putins
Renē Fāzels un Vladimirs Putins Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) neatkarīgā Ētikas padome skatīs jautājumu par organizācijas bijušā prezidenta Renē Fāzela saistību ar Krieviju un Kontinentālo hokeja līgu (KHL).

Jaunizveidotās IIHF Ētikas padomes mērķis ir noteikt, vai IIHF biedri vai individuālas personas, kas saistītas ar IIHF vai tās biedriem, neveic darbības, kas pārkāpj ētikas kodeksu. IIHF Padome savā pēdējā sanāksmē lēmusi nodot divas lietas skatīšanai Ētikas padomē.

Tai būs jāskata lieta par izskanējušo informāciju, ka Krievijas Hokeja federācija (RIHF) sūtījusi KHL komandām instrukcijas atbalstam Krievijas karadarbībai Ukrainā.

Tāpat Ētikas padome skatīs jautājumu par IIHF goda prezidenta iesaisti hokeja procesos Krievijā un KHL, kā arī viņa izteikumus par karu. Pagājušajā nedēļā medijos parādījās informācija, ka Fāzels piesaistīts kā konsultants KHL, taču pats Fāzels šīs ziņas noliedza.

IIHF atzīmē, ka tās goda prezidentam ir jāievēro cieņas, integritātes, lojalitātes un atbildības principi savā rīcībā, kas jebkādā veidā varētu ietekmēt IIHF.

Fāzels, kurš IIHF vadīja no 1994. līdz 2021.gadam, ir draudzīgās attiecībās ar Krievijas hokeja sabiedrību un 2011.gadā no toreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva saņēma valsts apbalvojumu - Draudzības ordeni.

Ētikas padome pēc lietu izskatīšanas lems, vai tās nodoto IIHF Disciplinārajai padomei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu