Konstatēti pieci gadījumi, kad varētu būt mēģināts apiet Krievijai un Baltkrievijai piemērotās sankcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SergeyKlopotov/Shutterstock

Uzņēmuma reģistrs konstatējis piecus gadījumus, kas varētu liecināt par mēģinājumiem apiet Krievijai un Baltkrievijai piemērotās sankcijas un kur pieteiktās izmaiņas skārušas sankcionētās personas, informēja Tieslietu ministrijas pārstāve Lana Mauliņa.

Šajos gadījumos informācija sniegta tiesībsargājošām iestādēm un izmaiņas reģistra datos nav veiktas.

Uzņēmumu reģistrs atteicis veikt izmaiņas patieso labuma guvēju sastāvā SIA "Uralchem Trading".

Tiesu administrācija tiesām ir nosūtījusi informāciju par 54 nekustamajiem īpašumiem, kas atrodas sankcionēto personu īpašumā, valdījumā vai kontrolē. Pēc Mauliņas paustā, tiesas 44 nekustamajiem īpašumiem veikušas aizlieguma atzīmi. Citos gadījumos tiesas turpina vērtēt un lemt par aizlieguma piemērošanu.

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" 66 transportlīdzekļiem, kas pieder sankcionētām personām vai ir to turējumā, ir uzlikusi aizlieguma atzīmi reģistrēt transportlīdzekļus, ka arī uzlikusi atsavināšanas atzīmi personas īpašumā reģistrētajiem transportlīdzekļiem.

Tieslietu ministrijas pārstāve norādīja, ka Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra ir piemērojusi sankcijas deviņām traktortehnikas un tās piekabju vienībām. Traktortehnika pieder patiesībā labuma guvējam, kura ir sankcionēta persona vai ir tās turējumā. Saskaņā ar uzlikto aizlieguma atzīmi, patlaban traktortehniku nevar noņemt no uzskaites, veikt tehnisko apskati, reģistrēt komercķīlas atzīmi un veikt īpašnieka maiņu.

Lauksaimniecības datu centrs konstatējis reģistrētu ganāmpulku vienai juridiskai personai, kas saistīta ar sankcionēto personu, taču saimniecība - ganāmpulks - ir likvidēts vēl pirms sankciju noteikšanas.

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" Latvijas civilās aviācijas gaisa kuģu reģistrā vienam helikopteram veikusi atzīmi, ka tas ir saistīts ar sankcionētu personu, tādējādi ierobežojot iespēju konkrēto gaisa kuģi noņemt no gaisa kuģa reģistra.

Tieslietu ministrija uzsvēra, ka, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas un iestādes turpinās aktīvi tās piemērot.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu