Norobežojoties no agresorvalsts simbolikas, "Z Towers" maina nosaukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzfunkcionālais komplekss "Z-Towers".
Daudzfunkcionālais komplekss "Z-Towers". Foto: Edijs Pālens/LETA

Norobežojoties no Krievijas noziedzīgā režīma simbolikas, daudzfunkcionālais nekustamā īpašuma projekts "Z-Towers atgriezies pie vēsturiskā nosaukuma "Zunda Towers".

"Towers Construction Management" komercdirektors Aigars Gerhards nosaukuma maiņu skaidro ar vēlmi uzsvērt atbalstu Ukrainai, kā arī norobežoties no Z simbolikas saistības ar projekta nosaukumu.

"Latīņu alfabētā ir 26 burti un, izvēloties projekta nosaukumā iekļaut Z kā vienu no tiem, vēlējāmies uzsvērt atrašanās vietu pie Zunda kanāla.

Ļoti žēl, ka jau vairāk nekā 10 gadus Rīgā ļoti atpazīstams zīmols var tikt jebkādā veidā asociatīvi saistīts ar kara propagandas simbolu "Z" burta formā," piebilst Gerhards.

Daudzfunkcionālais nekustamā īpašuma projekts "Zunda Towers" atrodas Zunda kanāla krastā. Projekta attīstītāji skaidro, ka "SPI RE Holding", kas ietilpst "SPI Group", sāka projekta attīstību pirms vairāk nekā 15 gadiem, ietverot Zunda kanālu torņu nosaukumā - "Zunda torņi" jeb "Zunda Towers", taču, sekojot tā laika tendencēm, nosaukums tika saīsināts uz "Z-Towers".

Jau ziņots, ka "Zunda Towers" augstceltne tika pieņemta ekspluatācijā 2020.gada janvārī. Kopējais investīciju apmērs kompleksā sasniedza 200 miljonus eiro.

Projekta attīstītājs ir Krievijas uzņēmējam Jurijam Šefleram piederošais uzņēmums "Towers Construction Management".

"Zunda Towers" kompleksa kopējā platība ir apmēram 90 000 kvadrātmetru - tajā paredzēti dzīvokļi un biroju platības, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos, kas savieno abus torņus, ieplānoti restorāni, telpas konferenču zālēm, kafejnīcas, tirdzniecības platības. Paredzēts arī fitnesa centrs un 25 metru baseins ar relaksācijas un SPA zonu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu