Vai pēc negaidītā sitiena Vilam Smitam varētu atņemt "Oskaru"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Vils Smits kļuva par apspriestāko aktieri "Oskaru" ceremonijā, tomēr lielāko skatītāju reakciju izraisīja nevis "Oskara" iegūšana, bet viņa uzbrukums komiķim Krisam Rokam. 

ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskars" pasniegšanas ceremonija norisinājās Holivudas teātrī "Dolby" svētdienas, 27. marta, vakarā. Tas ir viens no nozīmīgākajiem pasākumiem kultūrā, un tā dalībniekiem jāievēro stingras vadlīnijas. 

"Būtībā tas ir uzbrukums. Zālē visi bija šokā un jutās ļoti neērti. Domāju, ka Vils negribētu atdot savu "Oskaru", bet neviens nezina, kas tagad notiks," komentēja kāds aculiecinieks. 

Pēc balvas iegūšanas Smits bija redzams smejamies un pozējot fotogrāfiem. Vietnē "Twitter" filmas "Knocked Up" režisors asi kritizēja Smitu: "Viņš būtu varējis viņu nogalināt. Tās ir nekontrolētas dusmas un vardarbība. Viņi ir dzirdējuši daudz joku par sevi. Viņi nav jaunpienācēji Holivudā vai komēdiju pasaulē. Viņš ir zaudējis prātu." Režisors vēlāk ierakstu dzēsis. 

Televīzijas komiķe Emīlija Fortūna Feimstere komentēja: "Kāds no manas publikas piektdien uzbruka cilvēkam, kurš bija mana priekšnesuma iesildītājs. Viņš centās izrēķināties ar tiem, kuri devās viņu apturēt. Tas ir biedējoši. Tādēļ nē, es neredzu, kā sišana uz skatuves var šķist uzjautrinoša." 

Pagaidām Kinoakadēmija nav sniegusi komentārus par notikušo incidentu. Pasākuma kodeksā, kurš tika izdots 2017. gadā, uzsvērts, ka Akadēmijai ir būtiska iekļaujoša vide, atbalsts un cilvēka cieņa. 

ASV Kinoakadēmijas izpilddirektors Davna Hadsone dalībniekiem rakstīja: "Dalība Akadēmijā ir privilēģija, kura tiek piedāvāta tikai dažiem izredzētajiem no globālās filmu veidotāju kopienas."  

"Papildus izcilības sasniegšanai kinomākslas un zinātnes jomā biedriem ir arī jāuzvedas ētiski, atbalstot akadēmijas vērtības, proti, cilvēka cieņas ievērošanu, iekļaušanu un radošumam labvēlīgas vides veicināšanu." 

Viņa piebilda: "Akadēmijā nav vietas cilvēkiem, kuri ļaunprātīgi izmanto savu statusu, varu vai ietekmi veidā, kas pārkāpj atzītos pieklājības standartus. Akadēmija kategoriski iebilst pret jebkāda veida vardarbību, uzmākšanos vai diskrimināciju dzimuma, seksuālās orientācijas, rases, etniskās piederības, invaliditātes, vecuma, reliģijas vai tautības dēļ. Šie standarti ir būtiski akadēmijas misijas un vērtību atspoguļošanai."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu