Medijs: Katalonijas un Aragonas reģioni mēģinās kandidēt uz 2030. gada ziemas Olimpiādes rīkošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Katalonijas un Aragonas reģioni Spānijā varētu kandidēt uz 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, vēsta Barselonas laikraksts "La Vanguardia".

Laikraksts ziņo, ka Spānijas Olimpiskās komitejas prezidents Alehandro Blanko premjerministram Pedro Sančesam un vietējiem politiķiem sūtījis formālu vēstuli ar informāciju par kandidatūru, kas tiks prezentēta Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK).

Pagaidām par favorīti uz šo spēļu rīkošanu tiek uzskatīta Japānas pilsēta Saporo, bet interesi izrādījušas arī Vankūvera Kanādā un Soltleiksitija ASV.

Idejai par kopīgu olimpisko spēļu rīkošanu nav viennozīmīga atbalsta Spānijas reģionos, jo īpaši Katalonijā, kuras neatkarību atbalstošā valdība politisku iemeslu dēļ nevēlas iekļaut Aragonu starp kandidātēm.

Savukārt vides aktīvisti pauduši, ka šādu spēļu rīkošana varētu negatīvi ietekmēt klimata pārmaiņas Pirenejos.

Katalonijas valdība iepriekš paudusi, ka reģionā rīkos referendumu šī jautājuma izskatīšanai. Vairākās valstīs un reģionos tieši referendumos tikušas apturētas kandidatūras olimpisko spēļu rīkošanai.

Patreizējais plāns paredz, ka Katalonijas kalnu kūrortos varētu notikt iekštelpu sporta pasākumi, bet Aragonas Pirenejos norisinātos slēpošanas sacensības.

2026.gada ziemas olimpiskās spēles norisināsies Itālijas pilsētās Milānā un Kortīnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu