VIDEO ⟩ Kadiroviešu "uzbrukums" pie tukšas daudzdzīvokļu ēkas samulsina interneta lietotājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nexta/Twitter.com

Internetā publicēts video no Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, kurā redzams, kā čečenu bruņotās vienības jeb tā dēvētie kadirovieši cīnās pret tukšu daudzdzīvokļu ēku, ziņo Ukrainas medijs "Unian".

Video redzams, ka operators pat nav mēģinājis paslēpties no iespējamā pretuzbrukuma no tukšās mājas puses.

Kadiroviešus Ukrainā vietējie iesaukuši par "TikTok karotājiem", jo viņiem ir viduvējas spējas kaujas laukā. Šoreiz viņi nolēma ar video palīdzību nodemonstrēt savu "drosmi", taču izrāde neizdevās - to sabojāja kāds misēklis, vēstī medijs.

Tie ziņots, ka čečenu kaujinieki filmētajos kadros izspēlēja apšaudi kādā no Ukrainas ielām.

Video dzirdams, ka aizkadrā kāds saka "Aiziet, aiziet, sākam, es filmēju!", kadiroviešiem pagriežot galvas pret kameru, pēc tam uzsākot "uzbrukumu".

Medijs norāda, ka patiesībā viņi apšaudīja tukšu daudzdzīvokļu ēku, kurā nebija neviena ukraiņu aizstāvja. To apliecina fakts, ka uz kadiroviešu uguni netika atbildēts. Turklāt operators, skaidri apzinoties, ka no tukšas mājas viņš netiks notriekts, pat necentās imitēt slēpšanos no iespējamās pretapšaudes, pat ne piesardzības labad, raksta vairāki ukraiņu mediji.

"Apollo" jau ziņoja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins piešķīris Čečenijas līderim Ramzanam Kadirovam ģenerālleitnanta pakāpi, bet pats Kadirovs pašlaik atrodas aplenktajā Mariupolē, pirmdien vēsta Krievijas mediji.

Izdevums RBK atsaucas uz Čečenijas parlamenta spīkera Muhameda Daudova apsveikumu Kadirovam sociālajos tīklos un uz Čečenijas ārējo sakaru un informācijas ministru Ahmedu Dudajevu.

Kā savā apsveikumā apgalvo Daudovs, "Čečenijas līdera ieguldījumu uzvarā pār starptautisko terorismu Čečenijas Republikā nav iespējams novērtēt par augstu".

Tikmēr Kadirova "Telegram" kanālā pirmdien publicēts kārtējais videoieraksts, kas it kā uzņemts Mariupolē.

Kā vēsta RBK, Čečenijas valdība izdevumam apliecinājusi, ka Kadirovs atrodas Mariupolē, kur tuvojoties "galvenais atrisinājums".

Čečenijas valdības vadītājs paziņojis, ka "tuvāko dienu laikā pilsēta tiks ieņemta un attīrīta no nacionālistiem un nacistiem".

Kā apgalvojis Daudovs, Kadirovs Mariupolē ieradies, lai "palīdzētu celt cīņas sparu, papildinātu tehnisko nodrošinājumu, kā arī koriģētu un noslīpētu turpmākās darbības stratēģiju pāris tuvākajām dienām".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu