Pēc kritiena no pasaulē augstākās brīvā kritiena atrakcijas ASV miris 14 gadus vecs zēns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: HoodieLBJ/Twitter.com

25. martā kāds 14 gadus vecs zēns Orlando, ASV, gāja bojā, atrakciju parka 131 metru augstajā brīvā kritiena tornī brauciena laikā izveļoties no sēdekļa, vēsta ziņu medijs "CBS News".

Orindžas apgabala šerifa departaments paziņoja, ka darbinieki reaģēja uz izsaukumu atrakciju parkā laikā īsi pēc pulksten 23.

Aculiecinieki notikuma vietā ziņoja, ka kāds ir nokritis no atrakcijas, paziņoja šerifa departaments.

Atrakcija, kas tika atklāta pērnā gada decembrī, var uzņemt līdz 30 cilvēkiem, un tā tiek uzskatīta par pasaulē augstāko brīvā kritiena torni. 

Aculiecinieka uzņemtajā brauciena video redzams, ka pasažieriem tika aplikta drošības sistēma. Taču brīvā kritiena laikā zēns izlidoja no sēdekļa.

Orindžas apgabala šerifa departaments vēlāk apstiprināja, ka 14 gadus vecs zēns nogādāts Orlando bērnu slimnīcā, kur no gūtajām traumām miris.

Videoklipā arī redzami atrakciju parka darbinieki, kas pulcējās pēc traģiskā notikuma. Viens cilvēks darbiniekiem jautāja: "Vai jūs tiešām pārliecinājāties, ka zēnam bija aiztaisīta drošības sistēma?"

Uzņēmuma "Slingshot Group of Companies" un atrakciju parka īpašnieks Džons Stīns preses konferencē paziņoja, ka pusaudzim bija aplikta drošības sistēma un parka darbinieki "kontrolē braucienu pēc visaugstākajiem drošības standartiem".

Advokāti Bens Kramps un Bobs Hijards paziņoja, ka pārstāvēs pusaudža tēvu un māti. Saskaņā ar Krampa teikto zēns bija "goda skolēns, centīgs sportists un labsirdīgs cilvēks, kam rūpēja citi".

"Ģimenēm ir tiesības sagaidīt, ka šie atrakciju parki, nopelnot miljoniem dolāru, pasargās viņu bērnus un liks drošību augstāk par visu," teikts paziņojumā.

Šobrīd brauciens atrakciju parkā ir slēgts.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu