Zelenskis: Krievijas uzbrukums Mariupolei ir noziegums pret cilvēci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas uzbrukums Mariupolei ir "noziegums pret cilvēci", otrdien, 29. martā, sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Tas, ko Krievijas karaspēks dara Mariupolē, ir noziegums pret cilvēci, kas reālajā laikā notiek viss pasaules acu priekšā," videouzrunā Dānijas parlamentam sacīja Zelenskis.

Krievijas karaspēks saspridzinājis patvertnes, zinot, ka tajās ir civilisti, norādīja prezidents.

Krievijas karaspēks aplencis Mariupoli, veic pilsētas pastāvīgu bombardēšanu, nešķirojot mērķus. 160 000 cilvēku, kas palikuši aplenktajā pilsētā, ir tikpat kā bez pārtikas, ūdens un medikamentiem.

Vismaz 5000 cilvēku nogalināti, sacījusi augsta Ukrainas amatpersona, pieļaujot, ka patiesais Krievijas uzbrukumā nogalināto skaits varētu izrādīties tuvāks 10 000, kad būs apkopotas ziņas par visiem upuriem.

Uzrunā Dānijas parlamentam Zelenskis sacīja, ka ir apstiprinātas ziņas par lielāku upuru skaitu nule kā notikušajā Krievijas karaspēka triecienā Mikolajivas apgabala administrācijas ēkai.

"Cik mēs tagad zinām, nogalināti ir septiņi cilvēki, 22 ievainoti, un cilvēki joprojām pārmeklē drupas," sacīja Zelenskis.

"Mikolajivā nebija militāru mērķu, Mikolajivas iedzīvotāji neradīja draudus Krievijai. Un pat tad, tāpat kā visi ukraiņi, viņi kļuva par Krievijas karaspēka uzbrukuma mērķiem," viņš sacīja.

Starptautiskā Krimināltiesa 3.martā uzsāka izmeklēšanu par kara noziegumiem Ukrainā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu