VIDEO ASV likumdevējs atvainojas par izplatītajām baumām, ka skolās bērni izmanto "kaķu kastītes"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Pirmdien kāds Nebraskas štata likumdevējs atvainojās pēc tam, kad politiskajās debatēs publiski citēja nepatiesas baumas par skolu tualetēm, kurās it kā izvietotas "kaķu kastītes", kas pielāgotas bērniem, kuri sevi identificē kā kaķi, vēstī ziņu aģentūra AP. 

Konservatīvais republikāņu senators Brūss Bostelmans paziņoja nepatieso apgalvojumu televīzijas tiešraidē - debatēs par likumprojektu, kura mērķis ir palīdzēt skolēniem, kuriem ir uzvedības problēmas.

Politiķa izteikumi ātri vien ieguva popularitāti internetā. Viens no "Twitter" videoklipiem līdz pirmdienas pēcpusdienai bija guvis vairāk nekā 300 000 skatījumu, kā arī izpelnījās kritikas un izsmiekla uzplūdus sociālajos tīklos.

Sākotnēji politiķis teica, ka viņš bijis "šokēts", kad izdzirdējis stāstus par to, ka bērni skolā pārģērbjas par kaķiem un suņiem, apgalvojot, ka skolas viņiem nodrošina "kastītes", kurās veikt dabiskās vajadzības.

"Viņi ņaud un rej, un šādā veidā sazinās ar saviem skolotājiem," debatēs sacīja Bostelmans. "Un tagad skolas vēlas izvietot skolās kaķu kastītes, lai šie bērni varētu tās izmantot. Vai tas vispār ir sanitāri?"

Šīs baumas sākotnēji izplatījušās kādā "Facebook" grupā ar nosaukumu "Aizsargāt Nebraskas bērnus". Pagājušajā mēnesī baumas izplatījās arī kādā vietējās skolas apkaimē, liekot skolas direktoram rakstīt vecākiem, ka tās "vienkārši un noteikti nav taisnība".

Viltus apgalvojumi, ka bērni, kas identificē sevi kā kaķi, skolas tualetēs izmantojot "kaķu kastītes", internetā izplatās jau kopš pagājušā decembra, ziņo medijs.

Nepamatotās baumas ir izplatījušās visā ASV un kļuvušas par "jājamzirdziņu" politiķiem kultūras karu un likumdošanas pasākumu laikā, kas saistīti ar dzimumu noteikšanu skolās.

Dažas stundas pēc saviem izteikumiem Bostelmans atzina, ka stāsts par "kaķu kastītēm" skolās nav patiess. Viņš sacīja, ka ir pārbaudījis šos apgalvojumus pie štata senatores.

"Es vienkārši jutu, ja tā patiešām notiek, mums tas ātri jārisina," sacīja politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu