"Zemgale"/LLU hokejisti uzvar papildlaikā un iekļūst OHL finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: HK Zemgale/LLU (Facebook)

"Zemgale"/LLU komanda otrdien iekļuva Latvijas virslīgas jeb "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālā, kur tās pretiniece otro gadu pēc kārtas būs "Olimp"/"Venta 2002" vienība.

Pusfināla sērijas sestajā spēlē "Zemgale"/LLU viesos ar 4:3 (2:1, 1:0, 0:2, 1:0) papildlaikā uzveica "Liepāju" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 4-2.

Pirmās trešdaļas vidū izgājienu divatā pret vienu pretinieku ar precīzu metienu no nūjas lāpstiņas neērtas puses noslēdza Iļja Grekovs, kurš panāca 1:0 jelgavnieku labā. Divarpus minūtes vēlāk Ralfs Grīnbergs vairākumā ar tālu metienu izlīdzināja rezultātu, bet četrarpus minūtes pirms pirmā perioda beigām viesi izmantoja "Liepājas" paviršību aizsardzībā un Klāvs Veinbergs atjaunoja "Zemgale"/LLU komandai vadību.

Otrā perioda viducī Kristers Brauns pēc Veinberga piespēles vairākumā precīzi meta no zonas vidus un nostiprināja zemgaliešu pārsvaru.

Trešā nogriežņa pirmajā minūtē pēc pretuzbrukuma Ričards Fomins vienus vārtus atguva. Piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Grīnbergs pie vārtiem augstu lidojošu ripu pasita augšā un raidīja to vārtos. Noskatoties videoatkārtojumu, tiesneši secināja, ka vārtu guvums bija noteikumiem atbilstošs un cīņa turpinājās pagarinājumā.

Papildlaika devītajā minūtē Patriks Ozols pēc Aleksandra Novikova metiena pielaboja pirms vārtu līnijas lēkājošās ripas lidojumu un raidīja tīklā, ievezdams jelgavniekus finālā.

Otrā pusfināla sērijā "Olimp"/"Venta 2002" ar 4-2 uzveica "Mogo"/LSPA, kas turnīru noslēdza ar bronzas medaļu.

Cīņa par OHL čempionu kausu tiks uzsākta 3.aprīlī. Arī fināls notiks līdz četrām uzvarām.

OHL "play-off" iekļuva turnīra četras labākās komandas. Atlikušajām trijām vienībām - Hokeja skolai "Rīga", Daugavpils "Dinaburga" un Rīgas "Prizma" - sezona jau noslēgusies.

Iepriekšējā sezonā OHL uzvarētāju kausu izcīnīja "Olimp"/"Venta 2002", bet regulārajā sezonā uzvaru svinēja "Zemgale"/LLU.

Pirmais Latvijas čempionāts hokejā notika pirms 90 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu