""Mavericks" nenožēlos viņa aizmainīšanu." Apskatnieks par Porziņģa maiņas darījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

ASV basketbola ziņu medija "The Smoking Cuban" apskatnieks Tailers Vatss paudis pārliecību, ka Dalasas "Mavericks" Kristapa Porziņģa aizmainīšanu uz Vašingtonas "Wizards" nenožēlos.

Kā zināms, Kristaps Porziņģis februārī maiņas darījuma rezultātā nonāca Vašingtonas "Wizards". Savukārt uz Dalasas "Mavericks" pārcēlās Spensers Dinvidijs un Dāvis Bertāns.

"Mavericks" kopš Porziņģa aizmainīšanas uz Vašingtonu 21 spēlē ir izcīnījusi 15 panākumus. Kamēr Dāvim Bertānam metienu Dalasā līdz galam vēl nav izdevies atrast, kā arī nedaudz nācies cīnīties ar traumām, Dinvidijs ļoti labi pilda otrās "vijoles" lomu, vidēji mačā atzīmējoties ar 17,4 punktiem.

"Dalasa izmantoja iespēju sadalīt Porziņģa līgumu divos mazākos kontraktos, kurus vajadzības gadījumā ir vienkāršāk aizmainīt. Tāpat sastāvs ir atbilstošāks Lukas spēles stilam. Viņiem vajadzēja vēl vienu spēles veidotāju," norāda Vatss, piebilstot, ka Dončičam un Porziņģim tā arī neizdevās laukumā atrast "ķīmiju".

"Viņiem vairs nav jāuztraucas par Porziņģa došanos "postā" un bumbas pieprasīšanu. Tagad šovu vada Luka, bet pārējie spēlētāji ir pieņēmuši savas lomas," norādīja apskatnieks.

Porziņģis "Wizards" rindās ilgu laiku pēc maiņas darījuma nevarēja doties laukumā, bet mačos, kuros viņš ir piedalījies, latviešu basketbolists ir atzīmējies ar caurmērā 17,6 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām. 

"Neatkarīgi no tā, cik labi Porziņģis spēlēs Vašingtonā, "Mavericks" nenožēlos viņa aizmainīšanu. Viņi saprata, ka šī komanda nebūs titula pretendenti ar Porziņģi otrās zvaigznes lomā," norādīja Vatss.

Nobeigumā apskatnieks pauda cerību, ka Porziņģim izdosies Vašingtonā saspēlēties ar Bredliju Bīlu, ja aizsargs šovasar neizvēlēsies pārcelties uz citu komandu, un abas komandas varēs būt apmierinātas ar maiņas darījumu.

Abu latviešu basketbolistu duelis norisināsies 2. aprīlī, kad Dalasas "Mavericks" viesosies Vašingtonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu