NATO samitā Latvija stingri iestāsies par pastāvīgas NATO klātbūtnes nodrošināšanu reģionā, norāda Rinkēvičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: graja/Shutterstock

NATO samitā, kas notiks jūnijā Madridē, Latvijas stingri iestāsies par pastāvīgas NATO klātbūtnes nodrošināšanu reģionā, akcentēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), piektdien, 1. aprīlī, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā Rinkēvičs tikās ar Francijas Eiropas lietu un ārlietu ministru Žanu-Īvu Ledriānu.

Ministri pārrunāja Krievijas agresiju Ukrainā, NATO un Eiropas Savienības (ES) stingros atbildes soļus, stiprinot sankcijas pret Krieviju un turpinot visa veida palīdzību Ukrainai. Rinkēvičs augstu novērtēja Francijas sniegto atbalstu un militārās klātbūtnes palielināšanu NATO austrumu flangā.

ĀM norādīja, ka Tallinā notika arī kopīga visu trīs Baltijas valstu ārlietu ministru un Francijas ārlietu ministra tikšanās.

Ārlietu ministri padziļināti pārrunāja Krievijas agresijas Ukrainā ietekmi uz drošību, kā arī apsprieda īstermiņa un ilgtermiņa NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanas pasākumus. Baltijas valstis un Francija apliecināja gatavību turpināt ciešo sadarbību, tai skaitā gatavību turpināt sniegt atbalstu Ukrainai.

Rinkēvičs uzsvēra ES nozīmīgo lomu palīdzības sniegšanā Ukrainai. Viņš norādīja, ka izmainītā drošības situācija ir stiprinājusi Eiropas vienotību un pierāda nepieciešamību audzēt Eiropas aizsardzības spējas, ES kļūstot par nozīmīgu stratēģisko spēlētāju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu