Rīgā sasnidzis septiņus centimetrus biezs sniegs, Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniegs Rīgā
Sniegs Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas lielāko daļu klāj sniega sega, Siguldā un Rīgā tā ir piecus un septiņus centimetrus bieza. Trešdienas, 6. aprīļa, rītā visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, vēsta "Latvijas valsts ceļi".

Vietām bijis arī putenis un pērkona negaiss, visintensīvāk zibeņoja pirms pusnakts Ainažu un Salacgrīvas pusē.

Ceļi daudzviet saglabājas sniegoti un apledojuši. No rīta vēl vietām Vidzemē un Latgalē īslaicīgi snieg, lokāli vērojams intensīvs sniegputenis. Valsts rietumu un centrālajā daļā mākoņu ir maz.

Pārsvarā pūš mērens rietumu vējš. Gaisa temperatūra -1..-5 grādi, daļā piekrastes 0..+2 grādi.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis, pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -2..-3 grādi.

Trešdienas rītā visā Latvijā slikti braukšanas apstākļi

Sniega un apledojuma dēļ trešdienas rītā visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, vēsta "Latvijas valsts ceļi".

Ceļu stāvokļa karte liecina, ka šorīt pa valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai pa Liepājas - Rucavas šoseju, pa Ventspils šoseju no Usmas līdz Ventspilij un pa Liepājas šoseju no Anneniekiem līdz Blīdenei, savukārt pa visiem citiem svarīgākajiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Ludzas apkārtni.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu